Το καταξιωμένο έργο του Neil LaBute Η Τέχνη της Αποπλάνησης από την Ομάδα Εγρηγορός παρουσιάζει το Δη.Πε.Θε. Βόλου ξεκινώντας τη φετινή του δραστηριότητα από την Αθήνα. Το έργο θα παιχτεί για ένα μήνα στο θέατρο Altera Pars και στη συνέχεια στον Βόλο.

Η Τέχνη της Αποπλάνησης αφηγείται την ιστορία μιας φοιτήτριας που δεν διστάζει να μεταμορφώσει τον εραστή της σ΄έναν καινούριο άνθρωπο χρησιμοποιώντας υπόγεια ψυχολογική πίεση – και άλλους κωμικούς μηχανισμούς.

Ο Άνταμ είναι ένας χοντρούλης και όχι ακριβώς γοητευτικός φοιτητής κολεγίου που βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας ως φύλακας στο Μουσείο του Πανεπιστημίου. Εκεί θα γνωρίσει την Έβελυν μια όμορφη, έξυπνη και αντιδραστική φοιτήτρια Καλών Τεχνών. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν μια σχέση και η Έβελυν σύντομα θα γνωρίσει τους δύο φίλους του Άνταμ, τον Φίλιπ και την Τζένη που είναι επίσης ζευγάρι.
 
Ο δεσμός τους αρχίζει να ισχυροποιείται όσο περνάει ο καιρός, όταν όμως οι φίλοι του Άνταμ διαπιστώνουν το μέγεθος της επιρροής που έχει πάνω του η Έβελυν, που φτάνει μέχρι και σε τρομερές αλλαγές στην εμφάνιση του Άνταμ, αρχίζουν να ανησυχούν και οι σχέσεις των τεσσάρων αναστατώνονται με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους…

Η αποπλάνηση είναι η τέχνη του να φέρνεις τον σύντροφο σου σε ένα ρομαντικό και αισθησιακό δέσιμο μαζί σου. Στην αποπλάνηση δεν σε ενδιαφέρει τόσο το αποτέλεσμα όσο η διαδικασία στο σύνολο της. Όταν αρχίζεις το παιχνίδι της αποπλάνησης είναι σαν να προσκαλείς τον σύντροφο σου σε μία απίστευτα αισθησιακή εμπειρία που έχει ως στόχο να διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Ο σύντροφος σου δέχεται όλη σου την τέχνη καθώς εσύ ορίζεις τους όρους του παιχνιδιού.

Τα όρια ανάμεσα στον έρωτα και στην τέχνη διερευνώνται στο έργο με τρόπο προκλητικό. Ένα έργο δυνατό, που απογυμνώνει σχεδόν όλες της πτυχές των ανθρώπινης συμπεριφοράς σε σχέση με τον έρωτα και την ανελέητη δύναμη του.

Μετάφραση: Ματίνα Καλογεροπούλου, Σκηνοθεσία : Έκτορας Μελάνης , Σκηνικά: Βίκυ Ρουμπέκα, Μουσική επιμέλεια: Έκτορας Μελάνης – Μάνος Τριανταφυλλάκης. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιώργος Καρατζιώτης, Ματίνα Καλογεροπούλου, Αναστασία Ζαφειροπούλου, Μάνος Τριανταφυλλάκης.

Κερδίστε προσκλήσεις για την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.