Ο David Lynch μας έχει κάνει την τιμή να συνθέτει μουσική σε ρυθμούς τζαζ και να την εκτελεί άψογα στο σαξόφωνό του, αλλά και να απολαμβάνει τη ζωή στην Ελλάδα. Ο βιρτουόζος Ρουμάνος Ρομ Oprica Ivancea από την άλλη δείχνει τον ταλέντο του ως σολίστας άλτο σαξόφωνο και κλαρινέτο, όντας μέλος της Brass Band Fanfare Ciocarlia, περιοδεύοντας σε όλο τον κόσμο, ενώ συνοδεύει ως sax soloist και την κορυφαία Esma Redzepova και το μουσικό σχήμα Queens & Kings of the Gypsies, που περιλαμβάνει σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές Ρομά από όλη την Ευρώπη.

Για τρεις μέρες οι δύο μετρ του σαξόφωνου συναντώνται για μία μοναδική συνεργασία, για ένα εντελώς ιδιαίτερο μουσικό αποτέλεσμα, σε τρεις συναυλιακές βραδιές σε μία ολοκαίνουρια μουσική σκηνή, την Αυλαία.

Μέχρι το συναυλιακό τριήμερο, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, ο David Lynch και ο Oprica Ivancea φροντίζουν με ιδιαίτερη επιμέλεια τη δημιουργία των μουσικών συνθέσεων και διασκευών βαλκανικών παραδοσιακών κομματιών, που θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό.

Ο David Lynch θα βρεθεί σε ρόλο τενόρου σαξόφωνο και φλάουτο και ο Oprica Ivancea με άλτο σαξόφωνο και κλαρινέτο, τους οποίους θα συνοδεύει ορχήστρα πνευστών με τους Μάνο Θεοδοσάκη στην τρομπέτα, Αντώνη Ανδρέου στο τρομπόνι, Μάριο Βαληνάκη στο άλτο και σοπράνο-σαξόφωνο, Μιχάλη Καπηλίδη στα ντραμς και Γιώργο Παλαμιώτη στο μπάσο.

Η μεγάλη αυτή παρέα θα μας μυήσει σε γνωστές, παραδοσιακές, βαλκανικές μελωδίες, όπως τα Sandala, Bubamara και Nicoleta, ενώ οι καινούριες συνθέσεις που θα παρουσιαστούν θα κινηθούν σε ρυθμούς Ηora, Sirba και Czardas, τις οποίες θα εκτελέσει η ορχήστρα χάλκινων πνευστών, σε μία συνεύρεση της τζαζ μουσικής του συνθέτη David Lynch και της γνήσιας παραδοσιακής βαλκανικής μουσικής του Oprica Ivancea.

Επίσης στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται ελληνικά τραγούδια, γνωστά κλασσικά κομμάτια της τζαζ και διασκευές τους.

Info
David Lynch και Oprica Ivancea
Παρασκευή 22, Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Φεβρουαρίου
Αυλαία, Κωνσταντινουπόλεως και Αγ. Όρους 15, Βοτανικός
Τηλ. επικοινωνίας και κρατήσεις θέσεων: 210 3474074
http://www.avlea.gr/
http://www.davidlynchmusic.net/
Περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό:
http://www.stagetrick.com/.
StageTrick Entertainments