Το παγκόσμιο φεστιβάλ scoop του φωτορεπορτάζ, που διεξάγεται εδώ και 29 έτη σε μία απο τις ομορφότερες και καταπράσινες πόλεις του κόσμου, στην Γαλλική Ανζέρ, φιλοξενεί φέτος και την έκθεση της Μάρως Κουρή, με τίτλο Φυλαχτό, με θέμα τα πάθη των αλμπίνων στην Τανζανία.

Στο center de congres από τις 16 έως τις 28 Νοεμβρίου, δίπλα στις 31 εικόνες της Μάρως θα παρουσιαστούν επίσης, ένα συλλεκτικό φωτογραφικό έργο που δημοσιεύτηκε τα τελευταία 60 χρόνια στο περιοδικό paris match, φωτογραφίες από τη Γουατεμάλα του Miquel Dewever Plana, το Πακιστάν του Μάσιμο Μπερούτι, κά.

Το θέμα Φυλαχτό είναι μια αποστολή της Μάρως Κουρή στην Τανζανία όπου κατέγραψε με το φακό της τα πάθη των αλμπίνων. Των άτυχων αυτών ανθρώπων που λόγω της διαφορετικότητας στο δέρμα τους και της έλλειψης μελανίνης στον οργανισμό τους, παρασιτοποιούνται, αποκαλούνται φαντάσματα ενώ τα τελευταία χρόνια, ένα άγριο κυνηγητό έχει ξεκινήσει εναντίον τους με σφαγές, προκειμένου να αρπάζονται τα άκρα τους για να πουληθούν ακριβά στη μαύρη αγορά των μάγων ως φυλαχτό!