Η παιχνιδιάρα ντίβα του swing και η θρυλική μπάντα της, για οκτώ ανεπανάληπτες βραδιές στο Half Note Jazz Club από τις

20 έως τις 27 Δεκεμβρίου!

Η Lavay Smith είναι μια από τις κορυφαίες μορφές του σύγχρονου swing και εύλογα θεωρείται η βασίλισσα της κλασικής swing άποψης της δυτικής ακτής, στις μέρες μας. Swing και Rhythm’ & Blues που δίνει μια ανάμεικτη αίσθηση ανάμεσα σε Lady Day και Marilyn Monroe, μέσα από την εκρηκτική παρουσία και ερμηνεία της Lavay Smith.

Με αυθεντικά bluesy φωνή και ελκυστική σκηνική παρουσία, η Lavay Smith τράβηξε αμέσως την προσοχή όχι μόνο του αμερικάνικου αλλά και του διεθνούς κοινού της τζαζ. Οι δίσκοι της (“One Hour Mama”, “Everybody’s Talkin’ Bout Miss Thing!” και “Miss Smith to you” ) θεωρούνται αριστουργήματα του jump swing, έχουν πάρει θαυμάσιες κριτικές σε περιοδικά όπως το Downbeat και, φυσικά, έχουν ανέβει ψηλά στα τζαζ charts του Billboard ενώ οι εμφανίσεις της στις σκηνές του κόσμου εξελίσσονται σε συναρπαστικά hot swingin’ πάρτι.

Η Lavay δημιούργησε τους καταπληκτικούς Red Hot Skillet Lickers στα τέλη της δεκαετίας του ’80, δίνοντας έτσι το έναυσμα για ένα «ξύπνημα» της παλιάς τζαζ στην περιοχή της Καλιφόρνια.

Η απόλυτη βασίλισσα του swing έρχεται τα Χριστούγεννα στο Half Note, για να ζωντανέψει την άκρως ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των δεκαετιών του ’30 και του ’40.

Με τη βελούδινη φωνή, την αισθησιακή σκηνική της παρουσία και με παιχνιδιάρικη swing διάθεση, η Lavay Smith ξέρει να μαγνητίζει το κοινό και να δημιουργεί πάντα τις πιο εκρηκτικές μουσικές βραδιές.

Στο Half Note Jazz Club, η Lavay και οι Red Hot Skillet Lickers θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές κλασικών swing, jazz και blues στάνταρτς. Κομμάτια των Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Bessie Smith, Dinah Washington, Duke Ellington και Louis Jordan από μια σπουδαία ερμηνεύτρια, που είναι ντίβα και το δείχνει.

Αυτά τα Χριστούγεννα και πάλι το Half Note… θα πάρει φωτιά!