Η Ανδρομάχη του Ευριπίδη ανεβαίνει από τον διακεκριμένο σκηνοθέτη ολόκληρης της Γαλλίας, Jean – Christophe Sais, και στον ομώνυμο ρόλο μία Σύρια ηθοποιός κλέβει την παράσταση.

Η Ανδρομάχη του Ευριπίδη ανεβαίνει από τον διακεκριμένο σκηνοθέτη ολόκληρης της Γαλλίας, Jean – Christophe Sais, και στον ομώνυμο ρόλο μία Σύρια ηθοποιός κλέβει την παράσταση.


Το διαχρονικό σύμβολο της συζυγικής πίστης, της μητριαρχικής αφοσίωσης και της αξιοπρέπειας των ηττημένων, η Ανδρομάχη, ανεβαίνει αυτή τη φορά με Γάλλους και Σύριους ηθοποιούς, μεταφρασμένη στα γαλλικά και στα αραβικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.


Σκλάβα του Νεοπτόλεμου, η Ανδρομάχη προκαλεί τη ζηλοτυπία και το φθόνο της νόμιμης και άτεκνης συζύγου του Ερμιόνης.


Μέσα από τους «οικογενειακούς» όρους του δράματος, ο Ευριπίδης μέμφεται -στις αρχές, πιθανόν, του Πελοποννησιακού Πολέμου- τη βία του πολέμου και την αναλγησία των ισχυρών.


Ανοικτή στους συνειρμούς με το σήμερα, η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου στη Δαμασκό και στις 22 και 23 Ιουνίου έρχεται στο Σχολείον.


Η παραγωγή είναι της La Gestion des Spectacles, σε συμπαραγωγή της Δαμασκού (Αραβική Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2008), του Φεστιβάλ Fourvière (Λυόν), του Φεστιβάλ Αθηνών και του Festival Grec (Βαρκελώνη).


Σκηνοθεσία: Jean-Christophe Sais, μετάφραση στα γαλλικά: Jean και Mayotte Bollack (εκδ. Minuit), σκηνικά: Jean-Christophe Sais, Jean Tartaroli, φωτισμοί: Jean Tartaroli, κοστούμια: Montserrat Casanova και μουσική: Gilbert Gandil.


Ερμηνεύουν: Louez Ali, Raghad Almakhlouf, Thierry Bosc, Nisrin Fendi, Mathieu Genet, Kouzit Al-Hadad, Lama Hakim, Amira Hdife, Gaëlle Héraut, Valerie Lang, Daniel Martin, Kamel Najma, Hala Omran, Iman Oudeh.


Info
Ανδρομάχη, Jean – Christophe Sais
22 και 23 Ιουνίου 2008, στις 21:00
Εισιτήρια: 25 ευρώ, 20 ευρώ (μειωμένο), 10 ευρώ (φοιτητικό κ.α.)
Κρατήσεις εισιτηρίων: http://buy.tickethour.com/festival-ww/showProductList.html?idEvent=29
Το Σχολείον, Πειραιώς 52