Η δεύτερη Μπιενάλε της Αθήνας 2009 έρχεται υπό τον τίτλο Heaven και σχεδιάζεται ως μια μεγάλης κλίμακας σπονδυλωτή εκδήλωση σύγχρονης τέχνης, με πληθώρα εκθέσεων, performances, μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, προβολών, και άλλων…

Όλα τα παραπάνω θα συγκεντρώσουν περισσότερους από 100 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, με καλλιτεχνικούς διευθυντές τους Ξένια Καλπακτσόγλου, Poka-Yio και Αυγουστίνο Ζενάκο (XYZ).

Η θεματική φέτος είναι ο Παράδεισος και πάνω σ’ αυτό καλούνται μια πλειάδα επιμελητών να εργαστούν.

Τις ποικίλες εικαστικές και παραστατικές εκδηλώσεις στους εξωτερικούς χώρους επιμελούνται ο σκηνοθέτης και χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο εικαστικός καλλιτέχνης Ζάφος Ξαγοράρης.

Ενώ, τις εκθέσεις, τις εγκαταστάσεις, τις δημόσιες δράσεις και τα προγράμματα προβολών επιμελούνται οι Νάντια Αργυροπούλου, Diana Baldon, Χριστόφορος Μαρίνος, Chus Martinez, Cay Sophie Rabinowitz.

Τον σχεδιασμό της Μπιενάλε έχει αναλάβει ο αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης Ανδρέας Αγγελιδάκης.
 
Η 2η Μπιενάλε της Αθήνας 2009, μετακινώντας τις ημερομηνίες διεξαγωγής της, ώστε να καλύψει όλο το καλοκαίρι, θα εγκαινιαστεί στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 4 Οκτωβρίου 2009.

Οι προσκεκλημένοι επιμελητές και καλλιτέχνες θα πραγματευτούν το θέμα της έκθεσης σε μια σειρά από projects, εκθέσεις, περφόρμανς και προβολές, συνθέτοντας ένα πραγματικά μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός.

Οι πολλαπλές εκθέσεις και εκδηλώσεις της Μπιενάλε θα εκτυλιχθούν κατά μήκος της παραλίας Παλαιού Φαλήρου, σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους.