Είναι η νέα παγκόσμια εκστρατεία της ActionAid ενάντια στην πείνα και για την επιτύχια της χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας.

Είναι η νέα παγκόσμια εκστρατεία της ActionAid ενάντια στην πείνα και για την επιτύχια της χρειάζεται την συμμετοχή όλων μας.

Αυτή τη στιγμή, 854 εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε! Κάθε μέρα, 16.000 παιδιά πεθαίνουν από την πείνα και από αιτίες που σχετίζονται με αυτή. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί χάνει τη ζωή του κάθε πέντε δευτερόλεπτα.


Η πείνα δεν προκύπτει από την έλλειψη τροφής, αλλά από την άνιση κατανομή της και την έλλειψη πρόσβασης και ελέγχου των πηγών της. Η παγκόσμια πείνα είναι πολιτική επιλογή!


Η HungerFREE είναι η νέα διεθνής εκστρατεία της ActionAid. Στόχος της είναι να πιεστούν οι κυβερνήσεις να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για μείωση της παγκόσμιας πείνας κατά το ήμισυ έως το 2015, δίνοντας τέλος στους θανάτους από πείνα και λιμό.


Η HungerFREE επιδιώκει να φέρει το ζήτημα της πείνας στην κορυφή της agenda όλων των κυβερνήσεων. Το Δικαίωμα στην Τροφή έχει μείνει στο περιθώριο για πολύ καιρό! Η εκστρατεία HungerFree πιέζει τις κυβερνήσεις στην κατεύθυνση:


Να καταθέσουν και να εφαρμόσουν νόμους που θα φέρουν ένα άμεσο τέλος σε όλους τους θανάτους από το λιμό και που εξασφαλίζουν βασική κοινωνική προστασία.


Να θεσπίσουν και να εφαρμόσουν νόμους που θα εγγυώνται σε όλες τις γυναίκες το δικαίωμα στην ιδιοκτησία


Να εξασφαλίσουν ότι οι εταιρείες θα είναι υπόλογες για τις καταχρήσεις και τις παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην τροφή, το νερό, τη γη και τους σπόρους.


Η αποτελεσματικότητα της καμπάνιας σχετίζεται άμεσα με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη διεύθυνση:www.hungerfreeplanet.org, Email: [email protected].


INFO
ActionAid Hellas, Φαλήρου 52, 117 41 Αθήνα
Tηλ.: 210 9212321, Fax: 210 9212376