Το Θέατρο Θησείον θα φιλοξενήσει την παράσταση του εμβληματικού έργου του Heiner Muller «Hamletmachine», που παρουσιάζει η ομάδα deviant GaZe, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη, από τις 13 Ιανουαρίου 2014 και για 14 παραστάσεις.

Το “HAMLETMACHINE” μετά την παρουσίαση στο Camp και τις sold out παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς και ανοίγοντας ένα πεδίο έντονης συζήτησης που προέκυψε από την ίδια την εμπειρία των θεατών, ξαναπαρουσιάζεται προσφέροντας την δυνατότητα σε αυτούς που δεν το είδαν να ζήσουν την μοναδική αυτή θεατρική εμπειρία.

Με συνεχείς αναφορές στην σαιξπηρική δραματουργία, σε έργα της ευρωπαϊκής γραμματείας, αλλά και στην Ευρωπαική Ιστορία, η Μηχανή Άμλετ είναι ένα έργο που βυθίζεται στις προσδοκίες και τις απογοητεύσεις της Ιστορίας.

Στην Μηχανή Άμλετ το σκηνικό υποκείμενο, καταρρέοντας κάτω από το βάρος της Ιστορίας, αφήνει πίσω του το αυτόνομο υποκείμενο της εσωτερικότητας του Hamlet για να εμπλακεί σε ένα αέναο σχιζοειδές γίγνεσθαι. Το σώμα γίνεται ο Hamlet, η ηθοποιός που παίζει τον Hamlet, γίνεται ο Macbeth, η Ofelia, η Ηλέκτρα, η Rosa Luxembourg, η Ulrike Meinhof, και πολλοί άλλοι…

Μια ακραία πολιτική παράσταση των deviant GaZe με την μορφή human installation που βασίζεται στα πρωτογενή υλικά του θεάτρου -σώμα, ενέργεια, φωνή, μεταμόρφωση-, που με την πρωτοποριακή σκηνική της γλώσσα, διανοείται και συνομιλεί με ένα από τα κορυφαία κείμενα του σύγχρονου θεάτρου, παρουσιάζοντας, μια Ευρώπη που διαλύεται…

                                                                                                                                   

deviant GaZe

-Μια συνισταμένη του βλέμματος ΥΠΕΡ και ΕΝΑΝΤΙΑ του ανθρώπου-

Συντελεστές:

Μετάφραση:  Ελένη Βαροπούλου

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζαμπουλάκης

Εγκατάσταση-Κοστούμι: Θάνος Βόβολης

Ερμηνεία: Μαριάννα Δημητρίου

Φωτογραφίες:  Θεόφιλος Γεροντόπουλος / Λίνα Προβή

Μία παραγωγή των deviant GaZe σε συνεργασία με τη Λυκόφως.

http://www.lykofos.org