Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 10 Μαρτίου 2016 την ταινία Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση (The Divergent Series: Allegiant) με την Σεϊλίν Γούντλι.

Ακόμη μεγαλύτερες ανατροπές, εντυπωσιακή δράση, έρωτας και διάσημοι σταρ –  το τρίτο κινηματογραφικό κεφάλαιο που ενέπνευσε η λογοτεχνική σειρά-φαινόμενο της Βερόνικα Ροθ, επιτέλους έφτασε!

Βασισμένο στο τρίτο βιβλίο της μπεστ σέλερ λογοτεχνικής σειράς «Η Τριλογία της Απόκλισης», η «Αφοσίωση» βρίσκει το Σικάγο στα όρια του εμφύλιου πολέμου και την Τρις με τους συντρόφους της να ξεγλιστρούν από τα τείχη της πόλης, κυνηγημένοι από τους στρατιώτες της Έβελιν. Έξω από το Σικάγο για πρώτη φορά στη ζωή τους, οι πέντε ήρωες συναντούν τον Ντέιβιντ, επικεφαλής του Γραφείου για την Γενετική Υγεία, ο οποίος ξεχωρίζει την Τρις ως «γενετικά αγνή» και της ζητά να τον βοηθήσει στα μυστηριώδη πλάνα του.

Ενώ η Τρις δέχεται ειδική μεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής τεχνολογίας που της επιτρέπει να ξαναζήσει την ιστορία της οικογένειάς της, ανακαλύπτει ότι ο Ντέιβιντ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εξελιγμένη τεχνολογία που έχει στη διάθεσή του για απάνθρωπες πράξεις. Για να επιβιώσει, η Τρις θα έρθει αντιμέτωπη με απίστευτες αποφάσεις θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης.

Σπάσε τα όρια του κόσμου σου

Με πάνω από 40 εκατομμύρια πωλήσεων και πολλούς μήνες στην κορυφή της best-seller λίστας των New York Times, η «Τριλογία της Απόκλισης» της Βερόνικα Ροθ θεωρείται ήδη μία από τις πιο δημοφιλείς και πετυχημένες λογοτεχνικές σειρές της τελευταίας δεκαετίας, και πλέον και μια πολυαγαπημένη σειρά ταινιών, που έχει συνολικά κάνει εισπράξεις πάνω από 580 εκατομμύρια δολάρια σε όλον τον κόσμο.

Για να ικανοποιήσουν τους φανατικούς θαυμαστές των βιβλίων, οι παραγωγοί αποφάσισαν να μεταφέρουν το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς σε δύο ταινίες, με τη δεύτερη να κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2017. «Η Βερόνικα γεμίζει τα βιβλία με τόση πλοκή και χαρακτήρες, που πάντα αισθανόμασταν ότι δεν τους αποδίδουμε όλους σωστά», εξηγεί η παραγωγός Λούσι Φίσερ. «Ολοκληρώνοντας την ιστορία με δύο ταινίες, έχουμε πια τον χρόνο να δώσουμε ένα ικανοποιητικό τέλος σε όλους τους χαρακτήρες που αγαπήσαμε και αγαπήσατε».

Γεμάτο με επικές σκηνές δράσης, εντυπωσιακές τοποθεσίες και αναπάντεχες ανατροπές, η «Αφοσίωση» ακολουθεί την Τρις, τον Φορ και τους συντρόφους τους στην απόδρασή τους από το Σικάγο και την πιο συναρπαστική τους περιπέτεια μέχρι τώρα. «Μετά από δύο πετυχημένες ταινίες, έχουν δει αρκετά από το Σικάγο και έχουμε περάσει αρκετό χρόνο με όλες τις φατρίες, οπότε θεωρήσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να πάμε σε έναν διαφορετικό κόσμο», λέει ο παραγωγός Νταγκ Ουίκ. «Κινηματογραφικά και αφηγηματικά, ήταν πολύ ωραίο που μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα τείχη για να βρούμε κάποιες απαντήσεις: Τι υπάρχει έξω από την πόλη; Γιατί υπάρχουν οι φατρίες; Και ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά;».

Η πρωταγωνίστρια Σεϊλίν Γούντλι ενθουσιάστηκε με αυτήν την πρόκληση, να ωθήσει δηλαδή τον χαρακτήρα της Τρις να εξερευνήσει νέους ορίζοντες. «Όταν την πρωτογνωρίσαμε στην πρώτη ταινία, η Τρις ανακάλυπτε τη δύναμή της», λέει η Αμερικανίδα ηθοποιός. «Στην “Ανταρσία”, είναι γεμάτη ενοχές και βιώνει την προδοσία του αδελφού της. Στην “Αφοσίωση” φεύγει εκτός Σικάγο γιατί αισθάνεται ότι είναι μέρος του πεπρωμένου της. Συνεχίζει να μεγαλώνει και να μαθαίνει τον εαυτό της, όπως όλοι μας».

Ο ελληνικής καταγωγής Τεό Τζέιμς, που υποδύεται τον Φορ, απόλαυσε την ευκαιρία να δει τον χαρακτήρα του και την Τρις να δοκιμάζονται σε ένα εντελώς καινούριο περιβάλλον. «Έχουν περάσει τόσα, πολεμώντας και χάνοντας ανθρώπους που αγαπούσαν. Αισθάνονται ότι υπάρχει κάτι καλύτερο πέρα από τα τείχη και είναι και οι δύο πρόθυμοι να ανακαλύψουν κάτι καινούριο. Επίσης, θέλουν την απάντηση που βρίσκεται στην καρδιά της ιστορίας: τι έγινε στον πλανήτη και γιατί;».

Ο άνδρας που κρατά όλες τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις είναι ο Ντέιβιντ, ο οραματιστής ηγέτης του έξω κόσμου, τον οποίο υποδύεται ο Τζεφ Ντάνιελς. «Το γενετικό πείραμα που είναι το Σικάγο είχε κάποιες καταστροφικές συνέπειες», εξηγεί ο Ντάνιελς, «αλλά ταυτόχρονα είναι ο στόχος για τον οποίο έχει δουλέψει ολόκληρη τη ζωή του ο Ντέιβιντ. Τίποτα και κανείς δεν θα σταθεί εμπόδιο σε αυτό. Και η Τρις είναι το μόνο παράδειγμα επιτυχίας, ένας οργανισμός που βγήκε γενετικά αγνός από το πείραμα – για το λόγο αυτό την χρειάζεται με το μέρος του».

Προσπαθώντας να σταματήσουν τον Ντέιβιντ, η Τρις και ο Φορ πρέπει να επιστρέψουν στο Σικάγο, το οποίο διοικεί η Έβελιν, η μητέρα του Φορ, με τρόπο άκρως απολυταρχικό. Η Ναόμι Ουότς, που υποδύεται την Έβελιν, την βρίσκει συναρπαστικό χαρακτήρα ακριβώς επειδή είναι πολύπλοκη: «Από τη μία, θέλει ειλικρινά να φέρει την ειρήνη και την ενότητα στο Σικάγο, και πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι ένας απολυταρχικός τρόπος άσκησης της εξουσίας. Από την άλλη, αγαπά πολύ τον γιο της, ο οποίος απορρίπτει τον τρόπο διακυβέρνησης που έχει επιλέξει. Το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να ενσαρκώσω έναν χαρακτήρα με τόσες αντιθέσεις μού έδινε μεγάλη χαρά κάθε μέρα στα γυρίσματα».

Παρουσιάζοντας νέους χαρακτήρες, τοπία και μυστήρια, η «Αφοσίωση» διευρύνει το σύμπαν της «Απόκλισης» που έχει ήδη συναρπάσει εκατομμύρια θεατών. «Νομίζω ότι οι φαν του βιβλίου θα λατρέψουν το γεγονός ότι η ταινία μοιάζει στο βιβλίο αλλά έχει και μία εντελώς διαφορετική υποπλοκή», λέει η Γούντλι. «Υπάρχουν πολλά που δημιούργησε η Βερόνικα Ροθ αλλά και κάποια που δημιούργησε ο σκηνοθέτης και οι υπόλοιποι συντελεστές. Είναι μεγαλύτερη και πιο θαρραλέα ταινία σε σχέση με τις άλλες δύο, μόνο και μόνο επειδή οι χαρακτήρες γνωρίζουν έναν άγνωστο κόσμο και αυτό σημαίνει ότι και οι θεατές θα κάνουν το ίδιο ταξίδι».

«Ένας λόγος που η ιστορία αυτή συγκινεί τόσο τους νέους», λέει ο Τζέιμς, «είναι ότι αναρωτιούνται τι επιφυλάσσει το μέλλον για αυτούς. «Ενσυνείδητα ή όχι, οι νέοι σκέφτονται σε τι κόσμο θα ζήσουν και νομίζω ότι οι ταινίες τούς ελκύουν για αυτό το λόγο».

* Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Σενάριο (Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βερόνικα Ροθ)

Νόα Οπενχάιμ

Άνταμ Κούπερ

Μπιλ Κόλατζ

Παραγωγή Λούσι Φίσερ

Πούγια Σαμπαζιάν

Ντάγκλας Ουίκ

Ηθοποιοί Σεϊλίν Γούντλι

Τεό Τζέιμς

Ναόμι Ουότς

Τζεφ Ντάνιελς

Οκτάβια Σπένσερ

Ζόε Κράβιτς

Μάιλς Τέλερ

Άνσελ Έλγκορτ

Μάγκι Κιου

Φωτογραφία Φλόριαν Μπολχάους

Μοντάζ Στούαρτ Λέβι

Σχεδιασμός παραγωγής Άλεκ Χάμοντ

Μουσική Τζόζεφ Τραπανίζ

Διάρκεια 121’

Διανομή Odeon

Λίγες ώρες πριν την «Αφοσίωση», το τρίτο μέρος της συναρπαστικής «Τριλογίας της Απόκλισης», ξαναθυμόμαστε τις δυο πρώτες ταινίες που μας μύησαν στο σύμπαν μιας εντελώς «διαφορετικής ανταρσίας»!

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 δείτε τις δυο πρώτες ταινίες της γεμάτης με επικές σκηνές δράσης, εντυπωσιακές τοποθεσίες και αναπάντεχες ανατροπές, «Τριλογίας της Απόκλισης» και απολαύστε στη συνέχεια, πρώτοι απ’ όλους, την «Αφοσίωση», την τρίτη, απίθανη συνέχεια της σειράς ταινιών. Ειδική τιμή, για 3 ταινίες: 9,5 ευρώ! Αποκλειστικά στους κινηματογράφους Odeon Starcity, Novacinema Odeon Μαρούσι, Odeon Πλατεία και Odeon στο Talos Plaza.

Με πάνω από 40 εκατομμύρια πωλήσεων και πολλούς μήνες στην κορυφή της best-seller λίστας των New York Times, η «Τριλογία της Απόκλισης» της Βερόνικα Ροθ θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς και πετυχημένες λογοτεχνικές σειρές της τελευταίας δεκαετίας, και πλέον και μια πολυαγαπημένη σειρά ταινιών, που έχει συνολικά κάνει εισπράξεις πάνω από 580 εκατομμύρια δολάρια σε όλον τον κόσμο.

1η ταινία – έναρξη στις 19.00: The Divergent Series: Divergent | Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί

Στο κοντινό μέλλον, σύμφωνα με ένα εντελώς διαφορετικό κοινωνικό σύστημα, οι άνθρωποι χωρίζονται σε ξεχωριστές «Φατρίες»  βάσει προσωπικότητας, όταν συμπληρώσουν το δέκατο έκτο έτος της ηλικίας τους. Όμως υπάρχουν και κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις που φαίνεται να μην ταιριάζουν πουθενά και κάποιοι γενναίοι εξ αυτών δε φοβούνται να υπερασπιστούν τη χαρισματική τους φύση. Τι συμβαίνει με αυτές τι περιπτώσεις; Κανείς δεν είναι σίγουρος ακόμη…

Σκηνοθεσία: Νιλ Μπέργκερ

Ηθοποιοί: Σεϊλίν Γούντλι, Κέιτ Ουίνσλετ, Τεό Τζέιμς, Τζέι Κόρτνεϊ, Άσλεϊ Τζαντ, Μάγκι Κιού, Ρέι Στίβενσον, Ζόι Κράβιτζ

2η ταινία – έναρξη στις 21.30: The Divergent Series: Insurgent | Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία

Η Τρίς Πράιορ καλείται πλέον να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς της δαίμονες και να συνεχίσει να μάχεται ενάντια στην ισχυρή συμμαχία που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο τους. Απέναντι στην Τρις και τον Φορ βρίσκεται και πάλι η αδίστακτη ηγέτης Τζανίν, που έχει άλλα σχέδια για την Τρις.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Σουέντκε

Ηθοποιοί:  Σεϊλίν Γούντλι, Τεό Τζέιμς, Κέιτ Ουίνσλετ, Οκτάβια Σπένσερ, Ναόμι Ουότς, Μάιλς Τέλερ, Ζόι Κράβιτζ, Τζέι Κόρτνι, Άνσελ Έλγκορτ

3η ταινία – έναρξη στις 00.01: The Divergent Series: Allegiant | Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση