Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το παιδικό βιβλίο, Η σούπα της σοφίας του Φαίδων Κυριακού σε εικονογράφηση της Σοφίας Παπαδοπούλου.

Το ταξίδι ξεκινά σε ένα μαγειρειό.

Πάρε έναν μάγο για μάγειρα και για βοηθό έναν γίγαντα τρανό.

Πώς όμως θα συνεργαστούν όταν δεν μπορούν ο ένας τον άλλο να ανεχτούν;

Κι όμως συμβαίνει κάτι φοβερό!

Μια μονάχα συνταγή ήταν φαίνεται αρκετή.

Ναι, η σούπα της σοφίας τούς έδειξε πως ένα έχει σημασία:

όχι πια γκρίνιες, μίση και φωνές, μόνο κατανόηση, αγάπη κι αγκαλιές.

Γιατί παρόλο που είμαστε διαφορετικοί, τελικά μου φαίνεται πως μοιάζουμε πολύ!

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 7+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες μέχρι 2.500 λέξεις που τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική ικανότητά του.

Ο Φαίδων Κυριακού γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 2013. Τώρα βρίσκεται στη Σκοτία και εκπονεί διδακτορικό στην Εμβιομηχανική, ενώ παράλληλα γράφει ποιήματα, παραμύθια και πεζά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και δημοσιεύει ποιήματά του σε ηλεκτρονικά περιοδικά. Η σούπα της σοφίας είναι το πρώτο του βιβλίο.

Η Σοφία Παπαδοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από όπου αποφοίτησε το 2009. Η αγάπη της για τη ζωγραφική την ώθησε από το 2010 να ασχοληθεί επαγγελματικά και με τις εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων, με συνεργασίες με τις εκδόσεις Κέδρος, τις εκδόσεις Ψυχογιός και Ocelotos. Ύστερα από ένα σεμινάριο stopmotion animation, άρχισε να ασχολείται εντατικά με τα εικαστικά, με την πρώτη ατομική της έκθεση τον Γενάρη του 2013 και τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Χίμερες το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Η πορεία της συνεχίζεται με συμμετοχές σε διαγωνισμούς και σε άλλα δρώμενα που έχουν να κάνουν με τις τέχνες.