Στην Παλλήνη, έναν από τους κοντινότερους σταθμούς των φετινών «Εκτός Έδρας» εμφανίσεών της, θα βρίσκεται το Σάββατο …

24 Νοεμβρίου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, προκειμένου να δώσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, στις 20.00, μια συναυλία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού και με σολίστ τον εξαίρετο βιολονίστα Απόλλωνα Γραμματικόπουλο. Η συναυλία που διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα και το Κ.Ε.Α.Π.Π. του Δήμου Παλλήνης είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα ευφάνταστο, πλουραλιστικό και πλήρες δημοφιλέστατων μελωδιών περιλαμβάνει: Την Συμφωνία αρ.88 του Γιόζεφ Χάυντν, την Εισαγωγή και Rondo Capriccioso, για βιολί και ορχήστρα του Καμίγ Σαιν-Σανς, την εισαγωγή από την οπερέττα «Βαρώνος αθίγγανος» του Γιόχαν Στράους (υιού), την Φαντασία «Κάρμεν» για βιολί και ορχήστρα του Πάμπλο ντε Σαραζάτε και την εισαγωγή από την όπερα «Γουλιέλμος Τέλλος» του Τζοακίνο Ροσίνι.
Η συναυλία στο Γέρακα ανταποκρίνεται στη γενικότερη φιλοσοφία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που δεν αμελεί τον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό της ρόλο και που, παρά τον επίσημο τίτλο της, θεωρεί ότι ανήκει σε όλη τη χώρα. Η Ορχήστρα επιδιώκει, υπερβαίνοντας τις δυσκολίες, να εντάσσει στον προγραμματισμό της τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συναυλιών εκτός έδρας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ  ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 20.00
Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα

ΓΙΟΖΕΦ ΧΑΫΝΤΝ (1732-1809)
Συμφωνία αρ.88 σε σολμείζονα

ΚΑΜΙΓ ΣΑΙΝ-ΣΑΝΣ (1835-1921)
Εισαγωγή και Rondo Capriccioso, για βιολί και ορχήστρα

ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ (ΥΙΟΣ) (1825-1899) 
«Βαρώνος αθίγγανος», εισαγωγή

ΠΑΜΠΛΟ ΝΤΕ ΣΑΡΑΖΑΤΕ (1844-1908)
Φαντασία «Κάρμεν» για βιολί και ορχήστρα, έργο 25

ΤΖΟΑΚΙΝΟ ΡΟΣΙΝΙ (1792-1868)
«Γουλιέλμος Τέλλος», εισαγωγή

Σολίστ: Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί

Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Πυλαρινός