Η Κορίνα Λεγάκη έχει μια πλούσια και ενδιαφέρουσα δισκογραφία που αποτελείται από τα άλμπουμ «Χορός με τη βροχή», «Ταγκό για τρεις», «Kymatographos» και «Mosaic». Τον φετινό Νοέμβριο κυκλοφόρησε η νέα της δισκογραφική εργασία σε μουσικές του Νίκου Ξυδάκη και του Γιώργου Ανδρέου και σε στίχους Γιώργου Ανδρέου, Θοδωρή Γκόνη, Κικής Δημουλά, Μάνου Ελευθερίου και Διονύση Καψάλη.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια αναφέρει μεταξύ άλλων στο φακό του Culturenow για το νέο δίσκο: «Πρόκειται για ένα κύκλο τραγουδιών που προήλθε από την πρώτη μας συνεργασία, ως ομάδα των τριών μας, δηλαδή του Νίκου Ξυδάκη, του Γιώργου Ανδρέου και εμένα. Η ιδέα γεννήθηκε το 2015, όπου συνεργαστήκαμε επί σκηνής στην Αθήνα και σε συναυλίες ανά την Ελλάδα, και αμέσως την καταγράψαμε. Το άλμπουμ μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος και αποτελείται από δώδεκα τραγούδια, ενώ σε ένα τραγούδι συμμετέχει και ένας νέος τραγουδιστής, ο Γκωτιέ Βελισσάρης. Ο δίσκος κλείνει με ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι το «The Goldfish», όπου μαζί μου συμπράττει η χορωδία από το δημοτικό σχολείο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης Αλσούπολης».

Έπειτα, συμπληρώνει σχετικά με αυτό το ιδιαίτερο εγχείρημα: «Θελήσαμε σε αυτό το άλμπουμ να συνομιλήσουμε και με άλλους πολιτισμούς. Πέρα από τους εξαίρετους Έλληνες σολίστες μουσικούς, συμμετέχουν στον δίσκο και μουσικοί από την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Αμερική, και έτσι έχει και ένα ενδιαφέρον ενορχηστρωτικό, το πως δηλαδή μουσικοί από άλλες χώρες προσεγγίζουν το ελληνικό τραγούδι».

Τα νέα αυτά τραγούδια τα μοιράζονται μαζί σας σε ένα υπέροχο χώρο του 1924, ένα αυθεντικό βαγόνι του Orient Express, το Τρένο στο Ρουφ, κάθε Παρασκευή μέχρι και τέλη Ιανουαρίου.


Info

Τοποθεσία: Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

Ημερομηνίες: Από 1/11 || Κάθε Παρασκευή στις 21:30

Πληροφορίες: Τηλ. 210 5298922, 6937 604988 (καθημερινά – εκτός Δευτέρας: 10.00–14.00 & 18.00–22.00) | totrenostorouf.gr


Photo and video credit: culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Νέος Κόσμος: Νέο άλμπουμ από τον Γιώργο Ανδρέου και τον Νίκο Ξυδάκη

Πάμε… Orient Express!: Η Κορίνα Λεγάκη στο Τρένο στο Ρουφ