Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει τη δισκογραφική συνάντηση του Γιώργου Ανδρέου με τον Νίκο Ξυδάκη, με τη φωνή της Κορίνας Λεγάκη και σε στίχους Γιώργου Ανδρέου, Θοδωρή Γκόνη, Κικής Δημουλά, Μάνου Ελευθερίου και Διονύση Καψάλη.

Ο Γιώργος Ανδρέου και ο Νίκος Ξυδάκης συναντήθηκαν πρώτη φορά στο ΣΕΙΡΙΟ του Μάνου Χατζιδάκι τον χειμώνα 1987-1988. Ο Νίκος Ξυδάκης παρουσίαζε εκεί τα τραγούδια του με ένα ορχηστρικό σχήμα κι ο Γιώργος Ανδρέου έπαιζε πιάνο συνοδεύοντας τον Νίκο Παπάζογλου. Η φιλία και η συνάφεια οδήγησαν σε αμοιβαία δημιουργική και παραγωγική συμμετοχή του ενός στα δισκογραφικά έργα του άλλου.

Ο Ξυδάκης υπογράφει ένα χρόνο μετά την καλλιτεχνική παραγωγή στο Κορίτσι και γυναίκα, πρώτο προσωπικό δίσκο του Ανδρέου. Ο Ανδρέου παίζει, ενορχηστρώνει και συμμετέχει λίγα χρόνια αργότερα, στην καλλιτεχνική επιμέλεια παραγωγής στους δίσκους του Ξυδάκη Κάϊρο – Ναύπλιο – Χαρτούμ, Βενετσιάνα, Προς τον κύριο Γεώργιο δε Ρώσση, Τένεδος. Επίσης συμμετέχει (1988-1992) στο μουσικό σύνολο των συναυλιών του Ξυδάκη, συνεργασία που επαναλήφθηκε πρόσφατα. Ποτέ ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαν συμπράξει – με πρωτότυπο υλικό τους – δισκογραφικά.

Η Κορίνα Λεγάκη έχει μια πλούσια και ενδιαφέρουσα δισκογραφία που αποτελείται από τα album «Χορός με τη βροχή», «Ταγκό για τρεις», «Kymatographos» και «Mosaic».  Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2018 συμμετείχε στις συναυλίες του Γιώργο Ανδρέου στον εμβληματικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στο Ζάππειο Μέγαρο. Τον Νοέμβριο τραγούδησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, έπειτα από πρόσκληση του διακεκριμένου επιστήμονα, ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη, παρουσιάζοντας ρεπερτόριο από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Γνωστή και για την εθελοντική της δράση, τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσίασε ένα αφιέρωμα στα Χριστούγεννα, σε συνεργασία με παιδιά προσφύγων, στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Αθήνα. Τον περασμένο Ιούλιο συμμετείχε στην συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στα πλαίσια του φετινού Φεστιβάλ Αθηννών & Επιδαύρου, ενώ τους θερινούς μήνες πραγματοποίησε εμφανίσεις τόσο με προσωπικές συναυλίες όσο και με τον συνθέτη Γιώργο Ανδρέου με κορυφαίους προορισμούς τα Αρχαία Λείβηθρα, το Ζάππειο Μέγαρο και την Ρωμαϊκή Αγορά.

Ο “Νέος Κόσμος” περιέχει επτά τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου (σε στίχους Θοδωρή Γκόνη, Κικής Δημουλά, Μάνου Ελευθερίου και δικούς του) και πέντε του Νίκου Ξυδάκη (τέσσερα σε στίχους Διονύση Καψάλη κι ένα σε στίχους Γιώργου Ανδρέου).

Ο Ανδρέου υπογράφει την ενορχήστρωση των τραγουδιών συνεργαζόμενος με σημαντικούς Έλληνες και ξένους μουσικούς (Βαγγέλης Καλαμάρας, Θοδωρής Κουέλης, Amélia Muge, Ricardo Pareira, Mark Nieuwenhuis, Σπύρος Εξάρας, Κώστας Μπουντούρης, Χρήστος Ραφαηλίδης, Νίκος Σακελλαράκης, Δημήτρης Χουντής, Στέργιος Γαργάλας, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Πορφύρης, Μανώλης Καραντίνης) έχοντας στο πλάι του, στην ηχητική επεξεργασία-mastering τον Παναγιώτη Πετρονικολό.

Λίστα τραγουδιών:

1. Χίλια αστέρια (Διονύσης Καψάλης | Νίκος Ξυδάκης)
2. Μόλις μου είπες σ’ αγαπώ (Μάνος Ελευθερίου | Γιώργος Ανδρέου)
3. Όλο μου (Γιώργος Ανδρέου)
4. Γιορτή (Γιώργος Ανδρέου | Νίκος Ξυδάκης)
5. Της αγάπης (Διονύσης Καψάλης | Νίκος Ξυδάκης)
6. Ο νέος κόσμος (Μάνος Ελευθερίου | Γιώργος Ανδρέου)
7. Τα πάθη της βροχής (Κική Δημουλά | Γιώργος Ανδρέου)
8. Ένα κορίτσι κι ο μπαμπάς του (Γιώργος Ανδρέου)
9. Μακρινό καράβι (Διονύσης Καψάλης | Νίκος Ξυδάκης)
10. Από το μέρος της καρδιάς (Θοδωρής Γκόνης | Γιώργος Ανδρέου)
11. Ποιος άνεμος (Διονύσης Καψάλης | Νίκος Ξυδάκης)
12. The goldfish (A lullaby) (Γιώργος Ανδρέου)