Ο Γιάννης Κότσιρας παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ με δώδεκα τραγούδια που έγραψαν παλαιότεροι συνεργάτες του αλλά και δημιουργοί που συνεργάζεται για πρώτη φορά. Με αφορμή το νέο αυτό δίσκο βρέθηκε μπροστά από την κάμερα του CultureNow για να μας μιλήσει για τον πολύ επίκαιρο και συμβολικό «Κοίτα Γύρω», αλλά και για το ομότιτλο κείμενο-τραγούδι, σε μουσική του Χριστόφορου Γερμενή, «που είχε γράψει στα παιδιά του, στην περίπτωση που δεν μπορεί να τους πει όλα αυτά από κοντά». Και συνεχίζει, μιλώντας μας για τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου και τις μοναδικές συνεργασίες που δημιούργησαν μαζί του μια από τις πιο ώριμες δουλειές του σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για την μουσική παραγωγή.

«Κοίτα Γύρω» γιατί είναι ένα μήνυμα. Σε μια τόσο περίεργη εποχή να ξαναρχίσουμε να κοιτάμε τους γύρω μας και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Είναι ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ με πάρα πολλούς φίλους, παλιούς και νεότερους.

Αυτό το άλμπουμ σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Έρχεται σε μια εποχή που είναι πολύ δύσκολο να κάνεις άλμπουμ, ολοκληρωμένα. Κατά δεύτερον, έχει πολύ προσωπικά στοιχεία και κατά τρίτον αισθάνομαι ότι είναι η πιο ώριμη μου στιγμή, καλλιτεχνικά πάντα.


Photo and video credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Κοίτα Γύρω: Νέο άλμπουμ από τον Γιάννη Κότσιρα