Η πρόταση του Adam Szymczyk να διοργανωθεί από κοινού η documenta 14 στην Αθήνα και στο Κάσελ, επανεξετάζει τη θέση αυτού του θεσμού αντιστρέφοντας τον συνηθισμένο μέχρι τώρα ρόλο του οικοδεσπότη, με τη διοργάνωση μιας έκθεσης στο πλαίσιο της οποίας θα αποτελεί τον φιλοξενούμενο με την προοπτική ενός αμοιβαίου «μαθήματος από την Αθήνα».

Η παρουσίαση της documenta 14 απλώνεται σε ολόκληρη την πόλη, σε περισσότερα από 40 δημόσια ιδρύματα, σε πλατείες, κινηματογράφους, πανεπιστημιακούς χώρους και βιβλιοθήκες, ενώ περισσότεροι από 160 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τα νέα έργα τους. Οι χώροι και οι τοποθεσίες της έκθεσης στην Αθήνα περιλαμβάνουν όλα όσα συνθέτουν αυτή τη μεγαλούπολη με την πυκνότητα, τον πλούτο και την παράξενη ομορφιά της.

Όπως αναφέρει και η κα Τσέλου, ο κόσμος, που είτε ταξιδεύει στην Αθήνα είτε ζει εδώ, «θα μπορέσει να δει την πόλη μέσα από ένα διαφορετικό μάτι».


Το πρώτο μέρος της documenta 14 φιλοξενείται στην Αθήνα από τις 8 Απριλίου έως τις 16 Ιουλίου και το δεύτερο μέρος στο Κάσελ από τις 10 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.


Για την πλήρη λίστα των συνεργαζόμενων φορέων και εκθεσιακών χώρων της documenta 14, δείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες: www.documenta14.de