Η κλασική σειρά των εκδόσεων Μίνωας μεγαλώνει!

Η ιστορία μιας γυναίκας που ολισθαίνει μέρα με τη μέρα στον προσωπικό της κατήφορο.

Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή και μέσα από τους χαρακτήρες του αφουγκραζόμαστε τον σφυγμό μιας κοινωνίας που παραμένει ακόμα επίκαιρη.

Με μεγάλη μαεστρία αλλά και βαθιά αντίληψη της αθηναϊ­κής κοινωνίας των αρχών του 20ού αιώνα, ο Ξενόπουλος καταγράφει την αποτυχία, την ήττα και την έκπτωση της ηθικής σε όλη τη διαδρομή της τραγικής ηρωίδας του.

Πλοκή βιβλίου «Ο κατήφορος»

Η εμπλοκή σε ένα γαϊτανάκι εκβιασμών φέρνει στα όρια της απελπισίας την ευαίσθητη και ευκολόπιστη Ρόζα. Ο αδίστακτος αλλά γοητευτικός Ζοζός, με αφορμή μια φωτογραφία που τραβήχτηκε εξαιτίας της αφέλειας της ερωτευμένης ηρωίδας, ωθεί τη Ρόζα στον κατήφορο. Έναν κατήφορο που ξεκινά με μια ελαφριά κλίση, και προχωρά με εμπόδια και ανωμαλίες, μα που ξαφνικά, ίσιος, γυμνός, γλιστερός, παίρνει σχεδόν την κάθετο.

Πόσα πράγματα άραγε συντρέχουν για να παγιδευτεί ένα δυστυχισμένο κορίτσι… Στο σύθαμπο του δειλινού η Ρόζα γνώρισε για πρώτη φορά την αγάπη, αλλά και αφέθηκε στο ξεχαρβάλωμα εκείνο της ψυχής της που κατανίκησε ντροπή και αηδία και την οδήγησε στην αιώνια κόλαση…

Διαβάστε επίσης: 

Ο Ποπολάρος και άλλα διηγήματα: Ένα βιβλίο με απολαυστικές ιστορίες από τον Γρηγόριο Ξενόπουλο

Δείτε την κριτική του Γιάννη Αντωνιάδη για το βιβλίο «Ο Ποπολάρος και άλλα διηγήματα»:

Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος στον Ποπολάρο και τα άλλα διηγήματα μας ταξιδεύει στο παρελθόν