Το Ευγενίδειο Πλανητάριο γιορτάζει το «Χειμερινό Ηλιοστάσιο» με μια ζωντανή μουσική παράσταση των ανερχόμενων και πολλά

υποσχόμενων Gravitysays_i, το βράδυ της Παρασκευής, 21 Δεκεμβρίου 2012, στη διάρκεια της μεγαλύτερης νύχτας του χρόνου. Στη διάρκεια της συναυλίας, στον τεράστιο θόλο του, οι εικόνες θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια των Άστρων, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Παναγιώτη Σιμόπουλου.

Σ’ αυτήν την παράσταση παρακολουθούμε την ιστορία του Σύμπαντος, από την δημιουργία του μέχρι σήμερα, εστιάζοντας στον κόσμο μας και στο αστρικό περιβάλλον που μας περιβάλλει. Ο κόσμος, τα άστρα και όλα όσα βρίσκονται ανάμεσά μας παρουσιάζονται σε τρεις μοναδικές μουσικές παραστάσεις (ώρες 20:00, 21:00 και 22:00) με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 19:00 της ίδιας ημέρας από το Ταμείο του Πλανηταρίου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Μουσική: Gravitysays_i, Μηχανικός Ήχου: Άκης Πασχαλάκης, Διεύθυνση Παραγωγής: Μάνος Κιτσώνας, Τεχνική Υποστήριξη: Φίλιππος Λούβαρης, Γιώργος Μαυρίκος, Χρήστος Χρηστογιώργος, Αναστάσιος Κ. Κατσάρης, Graphic Design: Ευγενία Στάβαρη, Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σιμόπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Gravitysays_i

Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από τον Μάνο Πατεράκη και τον Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά, με σκοπό να «ντύσουν» με μελωδίες τις προσδοκίες τους, τις ζωές τους, σε μια χώρα που καταπίνει τα παιδιά της, και την διαφορετικότητα, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται.

Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, με τίτλο «the roughest sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον «Σείριο», την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, τη ματαιοδοξία και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album (άλμπουμ με ενιαίο θέμα) συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση.

Η νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Figures of Enormous Gray and The Patterns of Fraud» (Restless Wind, 2011) αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, αυτή τη φορά, ακολουθεί πιο παραδοσιακά / μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα.

Το όχημα των Gravitysays_i, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ, περνάει από τη studio λειτουργία ενός project group στις συναυλιακές εμφανίσεις, δίνοντας υπόσταση στις συνθέσεις τους με τη βοήθεια και άλλων μουσικών.

Οι Gravitysays_i αποτελούνται από τους: Μάνο Πατεράκη (Κιθάρα, Σαντούρι, Φωνή), Νίκο Ρέτσο (Τύμπανα, Κρουστά), Άκη Παπαβασιλείου (Κιθάρα, Μελόντικα, Φωνή), Λευτέρη Βαρθάλη (Ηλεκτρικό Μπάσο), Σπύρο Βρυώνη (Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Glockenspiel, Φωνή) και τη χορωδία «The Enormous Grey Figures».

www.gravitysays_i.com

www.restlesswind.com