Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας του δουλειάς Amorosa, ο συνθέτης Γιάννος Αιόλου πραγματοποιεί τρεις εμφανίσεις στον Πολυχώρο Άγκυρα με τη μορφή Video Concerts.

Τον Γιάννο Αιόλου έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν ως συνθέτη συμφωνικής μουσικής στις ταινίες, Ένας Ήρωας στη Ρώμη, Χειμωνιάτικη Νοσταλγία, The Diary of a New York Thief μεταξύ άλλων, μέσα από τη συνεργασία του με τον πολυβραβευμένο Γερμανό κινηματογραφικό σκηνοθέτη Fatih Akin (Solino) αλλά και από παραστάσεις πολυθεαμάτων (Ο Χορός των Νεκρών Ρόδων).

Εξοικειωμένος με το σινεμά και την εικόνα δεν είναι παράξενο που στις εμφανίσεις του  αυτές, παράλληλα με τη ζωντανή μουσική, το οπτικοακουστικό στοιχείο θα έχει δυναμικό παρόν, με την προβολή αποσπασμάτων από τις ταινίες που έχει γράψει μουσική, αλλά και προηχογραφημένα μουσικά μέρη με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρίας που συμμετέχει στην ηχογράφηση της Amorosa.

Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται παλιότερες ορχηστρικές δουλειές του και για πρώτη φορά δώδεκα τραγούδια που περιλαμβάνονται στην Amorosa και ερμηνεύονται από τη νέα τραγουδίστρια Μαρία Παπαλεοντίου.