Για πρώτη φορά συνυπάρχουν και οι τρεις, σε μια μοναδική έκθεση με περίπου εβδομήντα (70) έργα, αντιπροσωπευτικά σχεδόν ολόκληρου του έργου τους, με τίτλο «Τέχνη χωρίς σύνορα – Τιμή σε τρεις Δασκάλους».

Με την έκθεση αυτή, κλείνει ένας πολύ σημαντικός κύκλος καθώς και οι τρεις τους υπήρξαν πρωτοπόροι για το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Πιο συγκεκριμένα, ο Μανόλης Γιανναδάκης και ο Ξενής Σαχίνης υπήρξαν οι θεμελιωτές της Κατεύθυνσης της Χαρακτικής, την οποίαν κατέστησαν ισότιμη με τις αντίστοιχες της Ζωγραφικής και της Γλυπτικής, με κόπο και αγώνες. Ο Γιώργος Τσακίρης, με σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας και με επιρροές από την Arte Povera, είναι ο δημιουργός και πιο διακεκριμένος εκπρόσωπος της Αγροτέχνης και Βιοτέχνης στην Ελλάδα σήμερα.

«Δοτικοί συνάδελφοι και φωτισμένοι Δάσκαλοι, δίδαξαν γενεές γενεών νέων καλλιτεχνών με τις γνώσεις τους και το παράδειγμά τους λειτουργώντας την Τέχνη τους ως θρησκεία, με απόλυτη αφοσίωση, όραμα και στόχο» αναφέρει για τους τιμώμενους καλλιτέχνες η Κοσμητόρισσα της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, κυρία Στέλλα Λάββα, στο φυλλάδιο της έκθεσης.

Τρία ονόματα με τη δική τους ιστορία έρχονται στο Τελλόγλειο από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου!

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τρεις τιμητικές εκδηλώσεις για τον κάθε ένα καλλιτέχνη (18-20 Σεπτεμβρίου), λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Μανόλης Γιανναδάκης, «Αέναη κίνηση ΙΙ», μονότυπο, ανάγλυφη χάραξη σε λινόλαιο, 100Χ70 εκ., 2015