Ο Διονύσης Σαββόπουλος το παρουσίασε αρχικά στην αίθουσα του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου της πόλης των Αθηνών, την αίθουσα του “Παρνασσού” τον περασμένο Δεκέμβρη και κατόπιν στον πολυχώρο τέχνης gazarte ως τα τέλη του Μάρτη.

Η παράσταση θεωρήθηκε σταθμός για την ελληνική μουσική σκηνή με πολλούς κριτικούς να την κατατάσσουν ως την καλύτερη του δημιουργού μέχρι σήμερα και την παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι και πλήθος καλλιτεχνών από όλο το φάσμα των τεχνών.

Και τώρα μετά από 50 χρόνια ο Διονύσης Σαββόπουλος κάνει το ταξίδι αντίστροφα και γυρίζει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε με το ΦΟΡΤΗΓΟ του στην Θεσσαλονίκη, για δυο μοναδικές παραστάσεις. Την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Μαΐου στο Βασιλικό θέατρο.

Θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του ΦΟΡΤΗΓΟΥ, θα δούμε πώς ο γνωστός και διακεκριμένος πλέον Σαββόπουλος του 2016 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα χρόνια, τα τραγούδια εκείνου, του πρώτου του δίσκου.

Στη σκηνή αυτής της ιστορικής αίθουσας του Βασιλικού Θεάτρου, ανεβαίνουν πλάι του κάποιοι χαρισματικοί νέοι τραγουδοποιοί -που έχουν ξεκινήσει ήδη το δικό τους συναρπαστικό μουσικό ταξίδι- προκειμένου να τον συνοδεύσουν, να τραγουδήσουν και να γιορτάσουν μαζί του στην πόλη όπου γεννήθηκε και τον καθόρισε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τα 12 τραγούδια του ΦΟΡΤΗΓΟΥ θα ακουστούν κι εκείνα όπως η “Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α.” ή η “Αμνηστεία ’64” -που μπορει να κόπηκαν απ΄την λογοκρισία το ΄64-΄65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών.

Το εικαστικό μέρος της παράστασης ανέλαβε ο Αλέξης Κυριτσόπουλος που είχε φιλοτεχνήσει και το εξώφυλλο του δίσκου το 1966.

Με τους: Κατερίνα Πολέμη, Θέμο Σκανδάμη, Εύη Μάζη
και τους: Γιώτη Κιουρτσόγλου, Δημήτρη Λάππα
Ήχος: Γιάννης Τούντας
Φώτα: Περικλής Μαθιέλης
Ενδυματολόγος: Ζαΐρα Φαληρέα

Παραγωγή: Ελένη Καλέση