Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών επιστρέφει για να φέρει την αύρα του στα δυτικά της πόλης, για να μας μυήσει στην μουσική και όχι μόνο με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Η διοργάνωση ανοίγει τις πόρτες της από τις 31 Μαΐου έως και το τέλος του Σεπτέμβρη, φιλοξενώντας παραγωγές εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Μουσικά σχήματα, αγαπημένοι καλλιτέχνες, παιδικές παραστάσεις, show που θα μας μείνουν αξέχαστα, standup comedy και όχι μόνο.

Με ιδιαίτερη χαρά θα καλωσορίσουμε κάθε μουσικό ύφος για να δώσουμε σε κάθε ηλικιακή ομάδα τη δυνατότητα να δει και να ακούσει όσα αγαπά. Από την έντεχνη ως την ποπ, από την ροκ ως την χιπ χοπ σκηνή, από την ελληνική μουσική παράδοση μέχρι την κουλτούρα ξένων συγκροτημάτων, το Φεστιβάλ θα είναι για όλους.

Και φέτος έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να είμαστε όλοι εκεί, γιατί φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα είναι μαζί μας η ψυχή του Φεστιβάλ, ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης. Σαν φόρο τιμής στο έργο, τη δράση και την προσωπικότητά του… το Φεστιβάλ θα κάνει έναρξη με τους The Great Gig σ’ ένα αφιέρωμα για τους Pink Floyd με είσοδο ελεύθερη, ενώ θα συνεχιστεί το όραμά του για το νεανικό κοινό της Θεσσαλονίκης με τους «ΧΙΠ ΧΟΠ ΔΡΟΜΟΥΣ» που εκείνος ξεκίνησε πέρυσι.

ΑΚΗΣ ΣΑΚΙΣΛΟΓΛΟΥ / Μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του ΦΜΛ

«Το φετινό Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών έχει ήδη σημαδευθεί από την απώλεια του Λαζάρου Κωνσταντινίδη ο οποίος το υπηρέτησε με ζήλο δεκαετίες ολόκληρες. Είναι, λοιπόν, ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας η επιτυχία του και η σε βάθος χρόνου μακροημέρευσή του. Το να υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος πολιτισμού στα δυτικά της Θεσσαλονίκης και να φιλοξενεί σπουδαία ονόματα των Τεχνών, είναι ζήτημα πρωτίστως πολιτικό και έπειτα πολιτιστικό γι αυτό χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και φέτος θα φιλοξενηθούν στην Σταυρούπολη δεκάδες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές υψηλού επιπέδου».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΑΪΟΣ
ΤΕ 31/05 Συναυλία έναρξης The Great Gig – A tribute concert to Pink Floyd

ΙΟΥNΙΟΣ

ΤΕ 07/06 Σταύρος Ξαρχάκος
ΠΕ 08/06 Τάνια Τσανακλίδου – Φώτης Σιώτας
ΠΑ 09/06 «6 στη Σκηνή» / Stand Up Comedy
ΣΑ 10/06 Φοίβος Δεληβοριάς
ΔΕ 12/06 Καίτη Γαρμπή
ΤΡ 13/06 Swans
ΤΕ 14/06 Θανάσης Αλευράς / «40 + Βγαίνω»
ΠΑ 16/06 Γιώτα Νέγκα
ΔΕ 19/06 Χατζηφραγκέτα
ΤΡ 20/06 Σκιαδαρέσες
ΤΕ 21/06 Sidarta & Saske / ΧΙΠ ΧΟΠ ΔΡΟΜΟΙ
ΔΕ 26/06 «Μια τρελή τρελή αλφαβήτα» / Παιδική θεατρική παράσταση
ΤΡ 27/06 Γιάννης Κότσιρας
ΤΕ 28/06 Pink Martini
ΠΑ 30/06 Bloody Hawk / ΧΙΠ ΧΟΠ ΔΡΟΜΟΙ

ΙΟΥΛΙΟΣ
ΤΕ 05/07 Έλενα Παπαρίζου
ΣΑ 08/07 Solmeister & Marseaux / ΧΙΠ ΧΟΠ ΔΡΟΜΟΙ
ΤΕ 12/07 James
ΚΥ 13/07 Μανώλης Μητσιάς & Γυναικεία Χορωδία «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» της Ι.Μ. Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως
ΠΑ 14/07 Εθισμός / ΧΙΠ ΧΟΠ ΔΡΟΜΟΙ

Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση. Θα προστεθούν και άλλες εκδηλώσεις.