Χριστούγεννα στο Παλλάς με μια υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια. To μοναδικό National Black Theatre Prague παρουσιάζει την παράσταση Fantasy Travelers, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007.

Χριστούγεννα στο Παλλάς με μια υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια. To μοναδικό National Black Theatre Prague παρουσιάζει την παράσταση Fantasy Travelers, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007.


Πρόκειται για μια παράσταση η οποία με νέες τεχνικές (πολυμέσα-βίντεο-προβολές) παρουσιάζει δυο διάσημα έργα: \”Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ\” του Jonathan Swift στο πρώτο μέρος και \”Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων\” του Lewis Carroll, στο δεύτερο.


Στο Μαύρο Θέατρο όλα είναι δυνατά: ηθοποιοί αλλάζουν κλίμακα, αντικείμενα εξακοντίζονται, στροβιλίζονται και αντί να πέσουν επανέρχονται σε αυτόν που τα εξακόντισε, κι όλα αυτά με υπέροχη μουσική, τρισδιάστατες βιντεοπροβολές, θεατρική πλοκή, ψηφιακές παρεμβάσεις, εξαιρετικούς φωτισμούς και ειδικά εφέ, εντυπωσιακή σκηνοθεσία και ολοζώντανους ηθοποιούς.


Με τις μοναδικές παγκόσμια κατοχυρωμένες τεχνικές του Μαύρου Θεάτρου Πράγας οι θεατές απολαμβάνουν τους ηθοποιούς να πετούν, να εμφανίζονται από το πουθενά και να εξαφανίζονται κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.


Η ιστορία του Μαύρου Θεάτρου ξεκινά από την Κίνα, όπου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αυτοκρατορική Αυλή. Ακολούθως μεταφέρθηκε στην Ιαπωνία, όπου \”ζωντανεύει\” κούκλες διαφόρων μεγεθών σε θεατροποιημένα παραμύθια.


Στις αρχές της δεκαετίας του 50 η τεχνική αυτή καλλιεργείται και αξιοποιείται στην Πράγα με αποτέλεσμα το Μαύρο Θέατρο σήμερα να είναι συνώνυμο αυτής της όμορφης πόλης.


Το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας ιδρύθηκε από τον Pavel Marek, που σήμερα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης του, και από τότε έχει κερδίσει πλήθος διακρίσεων σε όλο τον κόσμο.


INFO
Παλλάς Citylink – Βουκουρεστίου 5, τηλ. 210-3213100
ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Πρωινή: 12.00, Απογευματινή: 16.00, Βραδινή:20.00
Διακεκριμένη Ζώνη: 55 ευρώ
Α Ζώνη: 45 ευρώ ενήλικες, 20 παιδικό
Β Ζώνη: 38 ενήλικες, 20 παιδικό
Κρατήσεις: 210 6728080 και 210 3246888, www.ticketart.gr