Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαΐου, η Fair Trade Hellas συμμετέχει σε δύο εκδηλώσεις για την εκπαίδευση. Η πρώτη

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου από τις 19.00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ και πρόκειται για συμμετοχή στην εκδήλωση Let’s Celebrate Culture που θα πραγματοποιηθεί στο Byron College.

Το Byron College (Διεθνές Βρετανικό Σχολείο στην Αθήνα) εκπαιδεύει μαθητές από 40 διαφορετικές χώρες και γιορτάζει τον διαφορετικό χαρακτήρα των πολιτισμών. Το πολιτιστικό αυτό φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Πρόγραμμα Χορού και Μουσικής από 14 χώρες με εθνικές ενδυμασίες, Εθνικούς Πάγκους από 40 χώρες που θα σερβίρουν εθνικά φαγητά και θα δίνουν πολιτιστικές / ταξιδιωτικές πληροφορίες, Παρέλαση των Εθνών όπου μαθητές του σχολείου θα παρελάσουν με εθνικές ενδυμασίες και παρουσίαση της εκστρατείας 1 goal, OUR GOAL από την Action Aid
 
Η Fair Trade Hellas θα είναι εκεί και θα ενημερώνει μικρούς και μεγάλους για το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαΐου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείου η ομάδα της Fair Trade Hellas θα παραβρεθεί στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Κέντρο Γαία και θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα Ταξιδεκπαιδεύοντας έναν δίκαιο και αλληλέγγυο κόσμο.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι, με διαστάσεις 4μΧ7μ, και έχει σκοπό την ενημέρωση, τη δοκιμή fair trade προϊόντων και την ευαισθητοποίηση των παιδιών ως άτομα και ως καταναλωτές.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να φτάσει η μία από τις δύο ομάδες στο τέρμα με τον πιο δίκαιο τρόπο και τις λιγότερες απώλειες. Μέσα από το διαδραστικό αυτό παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν και προβληματίζονται πάνω στα ζητήματα της υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης με βιωματικό τρόπο. Από το πρωί στις 10 έως το μεσημέρι στις 14.00.

Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και άλλα δρώμενα όπως κουκλοθέατρο, παιδικά εργαστήρια, ξεναγήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ταινιών οικολογικού περιεχομένου κ.α