Κάθε εβδομάδα οι εκδόσεις Μεταίχμιο θα μας ενημερώνουν για τις παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, εκδηλώσεις, αφιερώματα σε συγγραφείς και άλλες διαδικτυακές δράσεις, ώστε να μη χάσετε τίποτα. Ανοίξτε τις ατζέντες σας και σημειώστε. Συναντήστε τους συγγραφείς μας διαδικτυακά και συμμετέχετε στις συζητήσεις με τις ερωτήσεις σας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΥΡΙΜΗ

Καλό σημάδι

Μάνη. Δύο νεαρές γυναίκες, διαφορετικές εποχές, παράλληλες πορείες. Τα μυστικά του σκοτεινού παρελθόντος και τα νήματα που ενώνουν τις ζωές τους έρχονται στο φως.

Παρουσίαση βιβλίου Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021, στις 7 μ.μ., ζωντανά από τη σελίδα Facebook των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Με αφορμή το βιβλίο, η Ελευθερία Κυρίμη συνομιλεί με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Τασούλα Επτακοίλη και τον ιστορικό Γιάννη Καρακατσιάνη. Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζει η ηθοποιός Αθηνά Μαξίμου.

Δυο νεαρές γυναίκες, δυο διαφορετικές εποχές, ίδιος τόπος. Ανάμεσα στις πέτρες και τα φρύγανα της άνυδρης γης οι πληγές χάσκουν ακόμη ανοιχτές. Θα καταφέρει να τις διακρίνει μια λαβωμένη ματιά; Θα μπορέσει ένα συνηθισμένο επαγγελματικό ταξίδι να γίνει ταξίδι αυτογνωσίας;

H Ελευθερία Κυρίμη γεννήθηκε το 1968. Μεγάλωσε στον Πειραιά όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο ΕΚΠΑ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η θάλασσα στο χιόνι το πρώτο βιβλίο της, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το 2019.

HEDVIG MONTGOMERY

Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα
Μια σύγχρονη βίβλος για γονείς του 21ου αιώνα

Διαδικτυακή συζήτηση για γονείς με θέμα «Μεγαλώνοντας παιδιά την εποχή της πανδημίας», Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, στις 7 το βράδυ, ζωντανά από τη σελίδα Facebook των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η Νορβηγίδα συγγραφέας Hedvig Montgomery, ψυχολόγος με ειδίκευση και πολύχρονη εμπειρία στην οικογενειακή συμβουλευτική, τη θεραπεία ζεύγους και την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων, και η ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος γονέων Χριστίνα Ρασιδάκη συζητούν για τις δυσκολίες της ανατροφής των παιδιών στην εποχή της πανδημίας και του εγκλεισμού, πώς όλη αυτή η περιπέτεια μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα και τον ψυχισμό των παιδιών κάθε ηλικίας, καθώς και για τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ζωή και στη συμπεριφορά τους.

Συντονίζει η αρχισυντάκτρια του Τaλκ και του talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με διαδοχική μετάφραση.

Αφορμή για τη συζήτηση θα αποτελέσουν τα βιβλία της μπεστ σέλερ σειράς ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ.

Μια εγκυκλοπαίδεια της παιδικής ηλικίας, μια σανίδα σωτηρίας για τους γονείς που πασχίζουν να συμβαδίσουν με το παιδί τους καθώς αυτό μεγαλώνει και αλλάζει. Μια σειρά πέντε τόμων η οποία προσφέρει με ξεκάθαρο και προσιτό τρόπο μια βαθιά κατανόηση της παιδικής συμπεριφοράς. Τα βιβλία της σειράς προλογίζει και έχει επιμεληθεί η ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος γονέων και συγγραφέας Χριστίνα Ρασιδάκη.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση και για να θέσετε τα ερωτήματά που σας απασχολούν, συντονιστείτε στη σελίδα Facebook των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ

Μια στριμμένη γοργόνα

Εκδήλωση για παιδιά Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, στις 11 το πρωί

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια όμορφη γοργόνα, με μακριά ξανθά μαλλιά, δύο υπέροχα πράσινα μάτια και μια μεγάλη ασημένια γυαλιστερή ουρά ψαριού. Στη γοργόνα όμως δεν άρεσε καθόλου που ήταν μισή άνθρωπος και μισή ψάρι. Γι’ αυτό και ήταν συνέχεια μες στα νεύρα…

Ο Δημήτρης Μπογδάνος αφηγείται την ιστορία της στριμμένης γοργόνας και σας προτείνει μια δραστηριότητα για να συνδυάσετε την ανάγνωση του βιβλίου με το παιχνίδι.

Ο Δημήτρης Μπογδάνος γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός συνήθιζε να φτιάχνει ιστορίες με το μυαλό του, απλά για να διασκεδάζει. Ιστορίες με σκανταλιές, ιστορίες ίσως λίγο τρομακτικές, ιστορίες με γέλια, με κυνηγητά, με εκπλήξεις και με μυστικά. Για να μην τις ξεχνάει όμως, αλλά και για να μπορεί να τις διαβάζει αργότερα, τις έγραφε σε ένα μεγάλο τετράδιο. Για να χωρέσουν μάλιστα πολλές ιστορίες, έγραφε όχι μόνο πάνω στις γραμμές, αλλά και κάτω από αυτές, ακόμα και γύρω γύρω. Επίσης έγραφε με διαφορετικά γράμματα που είχε σκεφτεί μόνος του κι όχι με τα κανονικά, κι έτσι κανείς άλλος δεν μπορούσε να διαβάσει τις ιστορίες του. Ακόμα και σήμερα, όταν θέλει να διασκεδάσει, ανοίγει το τετράδιο εκείνο και διαβάζει κάποια ιστορία ή… γράφει μία καινούρια. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία του Πρόβατα ενωμένα, ποτέ κυνηγημένα και Ο μάγκας δράκος στη σειρά Διαβάζω ιστορίες, Ο Μάγος Άχρηστος στη σειρά Μικρές Καληνύχτες, καθώς και τα εικονογραφημένα βιβλία Το σκουριασμένο τρίγωνο και Σας παρακαλώ, μην το διαβάσετε.

Μην το χάσετε! Για παιδιά από 6 ετών και τους γονείς τους.

Για να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης, συνδεθείτε στη σελίδα facebook των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.