Η αυλαία του θεάτρου Αλέκος Αλεξανδράκης ανοίγει με το έργο του Άλμπερτ Γκέρνυ, Ερωτική αναρχία, από τον Γιώργο και τη Νινέτα Λεμπέση, σε σκηνοθεσία της Πέμης Ζούνη.

Το έργο διαδραματίζεται σε μια ανδρική λέσχη κάπου στη Βοστόνη. Μέσα από διαδοχικά φλας μπακ παρακολουθούμε τον Μπάρνυ και την Έληνορ από νεαρούς έως μεσόκοπους. Από τη δεκαετία του 1940 έως του 1970.

Τον Μπάρνυ μαθητή στο σχολείο, ύστερα ναύτη στον πόλεμο της Κορέας και τελικά επιτυχημένο παραγωγό ταινιών ερωτικού περιεχομένου. Την Έληνορ μαθήτρια στο σχολείο, ύστερα ευτυχισμένη σύζυγο του αδερφού του Μπάρνυ και μητέρα τριών παιδιών και τελικά διαζευγμένη.

Την περίοδο 1994- 95 Η ερωτική αναρχία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Λαμπέτη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη με την Πέμη Ζούνη στο ρόλο της Έληνορ.

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη, τη σκηνοθεσία η Πέμη Ζούνη, τα σκηνικά η Χριστίνα Κωστέα, τα κοστούμια η Μαρία Κοντοδήμα. Βοηθός σκηνοθέτης είναι ο Αλέξανδρος Κοέν.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κώστας Αρζόγλου (Τσαρλς), Χριστίνα Θεοδωροπούλου (Μάιρα), Βασίλης Μπισμπίκης (Μπάρνυ), Ευδοκία Ρουμελιώτη (Έληνορ).