Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019  θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο εργαστήριο σχεδίου εκ του φυσικού με την εικαστικό Αλεξάνδρα Μιχάλη. Είναι το έκτο στη σειρά εργαστήριο, αυτή τη φορά αφιερωμένο στον κόσμο των πήλινων ειδωλίων από τα αρχαϊκά έως τα ελληνιστικά χρόνια.

Οι μικρές πήλινες μορφές των ειδωλίων μπορούν να αποκαλύψουν τόσα μυστικά στους επίδοξους σχεδιαστές τους, ενώ απαιτούν διαφορετική προσέγγιση στη δισδιάστατη αποτύπωσή τους. Από τη μια μεριά τα βοιωτικά σανιδόσχημα ειδώλια με την ιερατική, μετωπική τους στάση και την αφαιρετική τους φόρμα επιβάλλονται στον χώρο, δίνοντας ερεθίσματα για μια πιο αυστηρή απόδοση της μορφής. Σε αντιπαράθεση οι φτερωτές Νίκες της Μύρινας με τα πλούσια, ανεμίζοντα ενδύματα, ενεργοποιούν τον χώρο με την πλαστικότητα της κίνησής τους, προτρέποντας σε μια πιο ελεύθερη και ρέουσα σχεδιαστική απόδοση.

Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους:

-Μπλοκ σχεδίου, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (Α4). Επιλέξτε το μέγεθος του μπλοκ που σας βολεύει, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε όρθιοι σε ορισμένα σημεία ή καθισμένοι σε μαξιλάρια στο δάπεδο.
– Μολύβια 2Β, 4Β
-Γόμα σχεδίου
– Βελόνα μετρήματος, αν σας βοηθάει στην εργασία σας.

Η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν τον χρόνο αποχώρησής τους, ανάλογα με την πρόοδο και τον βαθμό ολοκλήρωσης του σχεδίου τους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 15 άτομα.