«Παιδιά! Ελάτε να σηκώσουμε όλοι μαζί την αυλαία της φαντασίας!» Για 3η χρονιά, τα παιδιά θα γίνουν πρωταγωνιστές ενός κόσμου παιχνιδιού, έκφρασης και δημιουργίας, στο Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής», του Θεάτρου Αριστοτέλειον!

Η περσινή θεατρική σαιζόν έμεινε αξέχαστη, τόσο στα παιδιά, όσο και στους δασκάλους – εμψυχωτές, που είδαν τον ενθουσιασμό στα μάτια των παιδιών και των γονιών τους, ως την μεγαλύτερη ανταμοιβή τους!

Περισσότερα από 100 παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, πρωταγωνιστώντας σε δύο διαφορετικές παραστάσεις αφιερωμένες στο ταλέντο τους, ερμηνεύοντας… «Επί Σκηνής», αποσπάσματα από τους Μύθους του Αισώπου (με παιδιά τεσσάρων έως εννέα ετών), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη και την παράσταση «Ένα βήμα μπροστά», σε σύλληψη και σκηνοθεσία, επίσης, Δημήτρη Αδάμη.

Περισσότεροι από 750 γονείς κατέκλυσαν την αίθουσα του Αριστοτελείου, σε μια βραδιά που κατέληξε σε ένα άνευ προηγουμένου παρατεταμένο χειροκρότημα!

Στα highlights των επιτυχιών του εργαστηρίου, η επιλογή από τον ηθοποιό – σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη δύο μαθητριών του εργαστηρίου, για την ενσάρκωση του παιδικού ρόλου στην sold out παράσταση «Ο Πουπουλένιος» και η συμμετοχή τριών μαθητών στο τηλεοπτικό σποτ του Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, με την συμμετοχή του Σωτήρη Καλυβάτση.

Το «Επί Σκηνής» είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια από τεσσάρων ετών,  έως τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου.

Η φιλοσοφία, αλλά και ο στόχος, είναι τα παιδιά να γίνουν μια μεγάλη παρέα, που μέσα από το θέατρο και το παιχνίδι θα αναπτύξουν την φαντασία, τον αυθορμητισμό, τα εκφραστικά τους μέσα και τις δεξιότητές τους.

Το πρόγραμμα αποτελείται κυρίως από δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού και από πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια, με κατάληξη μία παράσταση –παρουσίαση στο τέλος της χρονιάς, στην μεγαλύτερη θεατρική σκηνή της πόλης, στο Θέατρο Αριστοτέλειον!