Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας κλείνει τα 30 του χρόνια και το Παλλάς γίνεται ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί ένας φαντασμαγορικός τριήμερος εορτασμός!

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας κλείνει τα 30 του χρόνια και το Παλλάς γίνεται ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί ένας φαντασμαγορικός τριήμερος εορτασμός!

Είναι φανταστικό, εντυπωσιακό να φθάνουμε στον Οκτώβριο του 2008 και να θυμόμαστε πως πριν 30 χρόνια, ξεκινήσαμε ένα δρόμο γεμάτο προσδοκίες, υπό τη διεύθυνση του πολυαγαπημένου και θαυμαστού καλλιτέχνη Antonio Gades.

Με αυτά τα θερμά λόγια ο κορυφαίος Jose Antonio, διευθυντής και πάλι του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας, προλογίζει την πανευρωπαϊκή- επετειακή περιοδεία ενός από τα πιο σημαντικά χορευτικά συγκροτήματα του 20ου αιώνα που «κρατά στα χέρια του – και στα πόδια του – ένα μοναδικό θησαυρό του ισπανικού πολιτισμού: το φλαμένκο».

Το Ballet Nacional De Espana έρχεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα, για να γιορτάσει 30 χρόνια παρουσίας παγκοσμίως, αυτή τη φορά με νέες χορογραφίες και μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη των επίσημων εκδηλώσεων με πέντε sold out παραστάσεις στο Teatro Real της Μαδρίτης (1,2,4,5,7 Μαρτίου).

Την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου, το άρωμα, το πάθος, το απόσταγμα ψυχής της Ανδαλουσίας θα πλημμυρίσουν το Παλλάς για τρεις νύχτες μνήμης και γιορτής.

Το Παλλάς θα υποδεχθεί το Ballet Nacional De Espana για πρώτη φορά επί σκηνής με 45 χορευτές και ζωντανή ορχήστρα!

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας ανανεωμένο, αλλά ταυτόχρονα ώριμο, παρουσιάζει αυτή την περίοδο, για πρώτη φορά έξω από την πατρίδα του, ένα τρίπτυχο έργο. τρία υπερθεάματα φλαμένκο σε ένα, με τον γενικό τίτλο Sevilla – Madrid – Sevilla, που έκανε πρεμιέρα στο Teatro de la Zarzuela της Μαδρίτης στις 15 Μαρτίου του 2007.

Τρεις χορογραφίες, τρία στυλ, τρία διαφορετικά τοπία του Ισπανικού χορού σήμερα, μας δείχνουν τα μονοπάτια της ιστορίας του. Ο Jose Antonio και η διοίκηση του εθνικού συγκροτήματος επέλεξαν ανάμεσα στα άλλα για τα 30 του χρόνια, να προσκαλέσουν τρεις χορογράφους με εμφανείς διαφορές και προσεγγίσεις στη δουλειά τους, για να δημιουργήσουν το μεγαλειώδες χορογραφικό τρίπτυχο, που θα προτείνει το μέλλον του φλαμένκο περικλείοντας ταυτόχρονα, ολοζώντανο το παρελθόν του.

Επιλέχθηκαν λοιπόν τρεις δημιουργοί με καλό κοντράστ στη σκέψη και στην ένταση: ο χορευτής φλαμένκο Fernando Romero από τη Σεβίλλη, βοηθός διευθυντή του Ballet Nacional de Espana, συμβάλει με το έργο Caprichos. O Angel Rojas και ο Carlos Rodriguez ιδρυτές του Nuevo Ballet Espanol, προσφέρουν το έργο Dualia, ενώ ο Antonio Canales συνεργάζεται με το μπαλέτο για έκτη φορά υπογράφοντας το έργο Cambalache.

Info
Ballet Nacional De Espana
9, 10 και 11 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21.00
Παλλάς, Citylink, Βουκουρεστίου 5
Τηλ.: 210 3246888
[email protected]
www.bne.gr
Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία Θεάτρου Παλλάς – Citylink, Βουκουρεστίου 5, τηλ: 210 32 13 100
Με πιστωτική κάρτα τηλεφωνικά : 210 81 0 81 81
Στην ιστοσελίδα www.ellthea.gr
Και στη fnac (The Mall)
Πληροφορίες: 210 3246888
Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 95 ευρώ
Ζώνη Α\’: 75 ευρώ
Ζώνη Β\’: 60 ευρώ
Ζώνη Γ\’: 45 ευρώ
Ζώνη Δ\’: 35 ευρώ
Υπό την Αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων