Η νέα ταινία του Πάνου Αγγελόπουλου αποτελεί την καλύτερη αφορμή για βράδια με θερινό σινεμά και τα άστρα από πάνω μας να μας ταξιδεύουν μέχρι τη Ρώμη.

Σε ένα ονειρικό ταξίδι από την Ελλάδα στη Ρώμη και από τη Ρώμη στην Ελλάδα ο Guiseppe Sulfaro, o μικρούλης πρωταγωνιστής  που έκλεψε την παράσταση στην ταινία «Malena» με την Monica Belucci, αναρωτιέται «πώς βρέθηκα μονάχος να χαίρομαι μια ελευθερία που δεν ήξερα ότι μου ανήκει»…

H ταινία Ένας ήρωας στη Ρώμη είναι μια σάτιρα των ιταλικών ταινιών της δεκαετίας του 70… είναι μια ταινία λογική και παράλογη, δραματική και κωμική, φανταστική και πραγματική, σοβαρή και αστεία.

Η ταινία Ένας ήρωας στη Ρώμη είναι ένα ταξίδι ενός νέου που τολμά να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Όλα μοιάζουν εύκολα, σε ένα ταξίδι χωρίς σύνορα. Ένα όνειρο που πάει να πραγματοποιηθεί και σε μια στιγμή όλα αλλάζουν και ανατρέπονται.

Γλυκόπικρη εμπειρία ενός ταξιδιού. Αναζήτηση και μοναξιά. Νοσταλγία της τρυφερής ηλικίας. Ένα ακραίο γεγονός στιγματίζει την επιστροφή του στην Ελλάδα.

H Έλληνo-ιταλική συμπαραγωγή του Πάνου Αγγελόπουλου ταξίδεψε ανά τον κόσμο συμμετέχοντας σε κινηματογραφικά φεστιβάλ από τα οποία απέσπασε θερμές κριτικές και σημαντικές διακρίσεις.

Στο Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Κύπρου και το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Phuket για το 2007 απέσπασε το βραβείο κοινού και στο 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Chicago η ταινία « Ένας ήρωας στη Ρώμη» κατέλαβε την Τρίτη θέση από 54 ευρωπαϊκές ταινίες (με πρώτη την ταινία του Giuseppe Tornatore) ενώ συμμετείχε στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης*(στο οποίο και απέσπασε πολύ θετικές κριτικές), στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ της Bangkok (στο οποίο είχε εξαιρετική αντιμετώπιση), στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Αυστραλίας το 2007(όπου και απέσπασε το 72% της θετικής ψήφου του κοινού), στα Φεστιβάλ του San Luis, του Cairo, στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Dhaka, το Μάρτιο του 2008 στο 10ο Διεθνές  Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Mumbai.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του ευρωπαϊκού φεστιβάλ Euro Cine Cite της γνωστής γαλλικής εταιρίας διανομής U.G.C. η ταινία επελέγη να συμμετέχει στην επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Η ταινία «Ένας ήρωας στη Ρώμη» θα έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Ιουνίου. Τη διανομή της ταινίας έχει αναλάβει η εταιρία New Star. Τα γυρίσματα έγιναν στην Πάτρα, το Αίγιο, τη Ρώμη και τη νότιο Ιταλία.

To soundtrack κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ – ΕΜΙ με τίτλο A Hero in Rome.

Παίζουν οι ηθοποιοί Guiseppe Sulfaro( Malena), Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Στεφανία Καπετανίδη, Θάλεια Αργυρίου, Έφη Παπαθεοδώρου, Γιώργος Ρούφας, Γιάννης Ζουγανέλης, Migo di Paschouale, Barbara Tabita, Daniele Faviti, Maoritsio Nikolosi.

Συμμετέχουν οι: Αντιόπη Σωτηρίου, Εύα Καϊλή και Νίκη Κάρτσωνα.

Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος, Σενάριο : Πάνος Αγγελόπουλος- Ξενοφών Μπρουτζάκης, Φωτογραφία: Τάκης Ζερβουλάκος, Μουσική: Γιάννης Αιόλου, Τραγούδι: Γιάννης Κότσιρας- Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κοστούμια: Fabio de Fano – Κατερίνα Τσακότα, Σκηνικά: Μάγκυ Μοντζολή, Ήχος: Σπύρος Δρόσος, Μοντάζ: Σάββας Διοκμετζίδης, Νίκος Μυλωνάς, Εκτέλεση παραγωγής: Πάνος Αγγελόπουλος-James P. Mimikos, Παραγωγη   Sound & Pictures ltd.

Σε συμπαραγωγή του Ελληνικού κέντρου  κινηματογράφου και ΕΡΤ.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.aheroinrome.com/