Ένα κορυφαίο σημαντικό ποιητικό έργο του ελληνικού υπερρεαλισμού η ‘‘Αμοργος ”του Νίκου Γκάτσου είναι το εφαλτήριο για την ομαδική έκθεση στη Gallery Art Prisma στο Πειραιά.

Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Γκάτσου Μάνος Χατζιδάκις αποκάλεσε το ποιητικό έργο ”ατόφιο χρυσάφι”με πλούσια γλωσσά δεκαπεντασυλλαβου στίχου που αντλείται από την παράδοση της Ελλάδος, αυτό το έργο σημάδεψε την σύγχρονη ελληνική ποίηση. Το ποιητικό έργο της Αμοργού είναι ένα ποιητικό έργο γεμάτο εικόνες, έχουν άρωμα από θάλασσα,απ το φύσημα του αγέρα, απ τις θλιμμένες γυναίκες, και από πολλά νοήματα που διαδέχονται το ένα το άλλο.

Η ομαδική έκθεση με ένα απόσπασμα απ την ποιητική συλλογή του Νίκου Γκάτσου θα είναι ένας εικαστικός ποιητικός περίπατος με διαφορετικές εικαστικές γραφές, εδώ η ζωγραφική συναντάει την ποιηση που σε ταξιδεύει στον υπερεαλλιστικό κόσμο του Νίκου Γκάτσου.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
ΡΕΝΑ ΑΒΑΓΙΑΝΟΥ – ΜΑΓ∆Α ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – ΚΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ – ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ – ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΕΒΑΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ – ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΤΡΑΣ – ΙΩΑΝΝΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΦΡΟ∆ΙΤΗ ΣΕΖΕΝΙΑ – ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΡΟΓΚΑΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΟΦΡΑ – ∆ΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΝΗ – ΜΑΡΙΤΑΣΑ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗ – ΗΛΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ