Η Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Λιάπη με τίτλο “Ελλάς που πας; ΙΙ“, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 στις 20.00.

                     

Δύο χρόνια μετά την πρώτη έκθεση με τον τίτλο « Ελλάς που πας ; » με μικρά έργα ο ζωγράφος Αλέξανδρος Λιάπης παρουσιάζει τη δεύτερη ενότητα σε μια ομότιτλη έκθεση που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ. Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει είκοσι πέντε μεγάλα έργα (ακρυλικά – λάδια – ακουαρέλες ) και αποτελεί ανεξάρτητη ενότητα αλλά και συνέχεια της πρώτης.

Η Δρ. Ιστορικός της Τέχνης – Τεχνοκριτικός κα Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν για την έκθεση « Ελλάς που πας ; II » γράφει: Χαρισματικά και εμπνευσμένα  συνειρμική και συνάμα άμεση, η εικαστική γραφή ή καλύτερα το απόλυτα προσωπικό ιδίωμα  του πληθωρικά δημιουργικού Αλέξανδρου Λιάπη συνεπαίρνει με το εν δυνάμει πάθος που τη διαπερνά. Στο έπακρον παλμικά, σε ίχνος και σε χρώμα, τα έργα του δημιουργού φέρουν μέσα τους και ακτινοβολούν, ολόγυρά τους, κάτι το ουσιαστικό από αυτή καθαυτή την ενέργεια της κοσμογονίας …  … Ιερατική θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει τη μυθοπλαστική γραφή του Λιάπη  που σηματοδοτεί  μια καρποφόρα σε συνειρμούς και μηνύματα πορεία. Μια πορεία που με άμεσο συνεργό και κινητήριο δύναμη  την υπέρβαση επιβάλλει τη δική της σημειολογία στο ευαίσθητο μεταίχμιο ανάμεσα στην αισθητική παρουσία και στο νοητικό άλλοθί της. Μεταίχμιο που χειρίζεται ενστικτωδώς με τη χαρισματική άνεση που τον διακρίνει ο Λιάπης για να μας προσφέρει ένα διττά ποιητικό έργο εφόσον εδώ, η εικαστική γραφή ταυτίζεται με μιαν ιδιαίτερα βαθειά αίσθηση της ποίησης. Γνωρίσματα που αξιοποιούνται ιδιαίτερα μες από το αυθεντικό πάθος που διακατέχει τον Λιάπη για τα έργα του. Έργα που μας εγκαλούν σε κάθε ανάγνωσή τους να ανακαλύψουμε, ολοένα, κάτι καινούργιο και, κυρίως: « Δημιουργικά ανατρεπτικό ».