Η καταξιωμένη κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη θα εκθέσει δουλειά της στην Γκαλερί Ακρόπρωρο στις Σπέτσες από 18 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου 2015.

Η δουλειά που παρουσιάζει είναι κυρίως χρηστικά αντικείμενα κατάλληλα για τα σπίτια σε νησί. Τα χρώματα είναι ζωντανά και χαρούμενα με μεγάλη γκάμα σε σχέδια. Από απλά μπώλ πολύχρωμα και μάλιστα με «κίνηση» έως σκαμπώ για εξωτερικούς χώρους και τραπέζια. Δεν θα λείψουν όμως και έργα της εικαστικά, κυρίως επιτοίχια.

Η Χριστίνα Μόραλη σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση στο Αθηναικό Τεχνολoγικό Ινστιτούτο (Σχολή Δοξιάδη). Σπούδασε Κεραμική στην Αγγλία στο Hammersmith College of Art. Aπό το 1976 μέχρι σήμερα διατηρεί εργαστήριο κεραμικής στην Αθήνα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις κεραμικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δουλεύει πολλές τεχνικές κυρίως με πηλό υψηλής θερμοκρασίας, (stoneware – πορσελάνη). Τα έργα της είναι λειτουργικά και εικαστικά.

Από το 1990 πειραματίστηκε με το μέταλλο (αλουμίνιο και ορείχαλκο), βγάζοντας μια σειρά από αντικείμενα εμπνευσμένα από τα προιόντα της βιομηχανίας. Γνωριμο σε πολλούς το μπισκότο Παπαδοπούλου Petit Beurre, το γάλα ΦΑΓΕ, και φυσικά η μεγάλη εμπορική της επιτυχία, η παλιά μας Δεκάρα, Εικοσάρα, και πολλά άλλα.. Αυτή η σειρά κατασκευάστηκε και από μέταλλο και από κεραμικό, ανάλογα με τις αισθητικές ανάγκες του έργου.

Στην Γκαλερί Ακρόπρωρο είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζει δουλειά της.