Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα είναι το εξής:

Για παιδιά 2-4 ετών

Ανακαλύπτοντας τις τέχνες

Παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Η εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Χρόνη και ο μουσικοπαιδαγωγός Γιάννης Ψαριώτης, δημιουργούν ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν κομμάτια του εαυτού τους και να γευτούν τις χαρές που δίνει η επαφή με την τέχνη και η συμμετοχή στην ομάδα. Σε κάθε κύκλο, μέσα από νέες θεματικές ενότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης, καθώς και τον κόσμο που τα περιβάλλει και θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους εικαστικά αντικείμενα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί. Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

6, 13, 20 Οκτωβρίου, 3 Νοεμβρίου 2018
Σάββατο, 11:00 – 12:00 
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80€

Για παιδιά Νηπιαγωγείου (4-5 ετών) & Δημοτικού (6 – 12 ετών)

ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), που ήρθε στην Ελλάδα από τον ΑΚΤΟ, σε συνεργασία με τη DESIGNEMBASSADOR.COM, συνεχίζει τη δράση του και το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 4 έως 5 και από 6 έως 12 ετών. Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο, τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και, τελικά, να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

7, 14 Οκτωβρίου 2018
Κυριακή, 11:00 – 12:00
Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 40 €

6, 13, 20 Οκτωβρίου, 3 Νοεμβρίου 2018
Σάββατο, 12:30 – 14:00
Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 80€

Για παιδιά 4 – 6 ετών

Ταξίδι στη φύση μέσα από την τέχνη

Για δέκατη συνεχή χρονιά μία ξέφρενη ξενάγηση – περιήγηση στη φύση μέσα από ανατρεπτικές ιστορίες με την εικαστικό παιδαγωγό τέχνης Γεωργία Χατζηβασιλειάδη,  MA, MFA

Τα παιδιά πρωταγωνιστούν σε ένα ταξίδι μυθοπλασίας στον κόσμο των ορατών, από τον κρυμμένο μικρόκοσμο έως τον μυστήριο μακρόκοσμο, με σκοπό να αντιληφθούν την ανθρώπινη  κλίμακα σε σχέση με το σύμπαν. Αναλύονται οι βασικές αρχές των πλαστικών τεχνών (σχέδιο, χρώμα, γλυπτική, χαρακτική) μέσα από ένα ανέμελο παιχνίδι με ζουλήγματα, τυπώματα, αγγίγματα, σφηνώματα, σταξίματα και ζυμώματα.

9 Οκτωβρίου 2018 Δεινόσαυροι με πηλό 
16 Οκτωβρίου 2018 Μεγάλα και μικρά και μικροσκοπικά πλάσματα
23  Οκτωβρίου 2018 Πάνω και κάτω από τη γη
30  Οκτωβρίου 2018 Ο βυθός
6 Νοεμβρίου 2018 Ηφαίστεια και Παγετώνες

Τρίτη, 18:00 – 19:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75€/ Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Για παιδιά 5 – 7 ετών

MoMu – Art Lab

Ένα εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης και βιωματικής διδασκαλίας της μουσικής

Τα παιδιά εξερευνούν τη μουσική και πειραματίζονται με βασικές μουσικές έννοιες, παρατηρούν, αυτοσχεδιάζουν και δημιουργούν με ήχους, λέξεις και χρώματα μέσα από φωνητικές, ενόργανες, ρυθμικές και μελωδικές ασκήσεις – παιχνίδια, αντλώντας έμπνευση από το χώρο της εικαστικής δημιουργίας. Με τη μουσικό-εικαστικό Αγγέλα Μανδηλάρη.

6 Οκτωβρίου Ο Piet Mondrian και το boogie- googie
13 Οκτωβρίου Ο Marc Shagall, οι ακροβάτες και η μουσική του τσίρκου
20 Οκτωβρίου Ανακαλύπτοντας τη μουσική calypso της Καραϊβικής με αυτοσχέδια κρουστά
3 Νοεμβρίου Τα ζώα και τα μουσικά όργανα στο καρναβάλι του Camille Saint Saens
10 Νοεμβρίου  Παίζω μουσική στους ρυθμούς του Paul Klee
24 Νοεμβρίου  Συνθέτω μουσική και δημιουργώ γραφικές παρτιτούρες με θέμα τη φύση και την πόλη

Σάββατο 16:00-17:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Για παιδιά 7 – 12 ετών

SUN DAY ART DAY!

21 Οκτωβρίου 2018, Θέατρο σκιών

Ελάτε να ανακαλύψουμε την μαγεία του θεάτρου σκιών και να γνωρίσουμε την ιστορία του. Να εμπνευστούμε, να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε τις φανταστικές μας φιγούρες. Παίζοντας με αυτές, κάθε παιδί στο δικό του αυτοσχέδιο θεατράκι αλλά και όλοι μαζί στο χώρο, θα δημιουργήσουμε τις δικές μας μοναδικές σκιές! Ένα εργαστήριο γεμάτο φως και σκοτάδι!

Με την εικαστικό παιδαγωγό τέχνης Έφη Φουρίκη

Κυριακή, 11:00 – 12:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Για παιδιά 8 – 12 ετών

Μικροί καλλιτέχνες με αφορμή μια έκθεση

Τα παιδιά ξεναγούνται στην εκάστοτε περιοδική έκθεση. Στη συνέχεια, με διάφορα υλικά και τεχνικές θα φτιάξουν ένα έργο εμπνεόμενοι από την θεματική της έκθεσης. Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου, μουσειοπαιδαγωγός

14 Οκτωβρίου, Κυριακή 12:30-14:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Για παιδιά 9 – 12 ετών

Δημιουργώ το δικό μου Avatar

Δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Η ψηφιακή ζωή είναι εδώ για να μείνει και τα παιδιά την αγαπούν! Τα avatars είναι μια μορφή ψηφιακής ζωής που πλέον αποτελεί δημοφιλές εργαλείο με ποικίλες δυνατότητες αξιοποίησης. Τα παιδιά καλούνται να φανταστούν και να φτιάξουν μόνα τους το δικό τους Avatar, το οποίο έπειτα, με χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού αντιγράφει την κίνηση τους δημιουργώντας μια μοναδική διαδραστική εμπειρία. Με την ομάδα Alpha Labs

14, 21 Οκτωβρίου & 4 Νοεμβρίου
Κυριακή, 11:00-12:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής:100€

Για εφήβους  12 – 17 ετών

Η τέχνη της αγχιμαχίας (debate)

Τι είναι το debate; Το debate ή αγχιμαχία είναι η διαδικασία δομημένης αντιπαράθεσης, κατά την οποία δύο πλευρές επιχειρηματολογούν πάνω σε ένα θέμα. Βασίζεται στην κριτική σκέψη, τον διάλογο και τη ρητορική. Έρευνες από όλο τον κόσμο αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν σε debates αναπτύσσουν την κριτική και αναλυτική σκέψη τους, αποκτούν σφαιρικότερη κατανόηση ενός γνωστικού αντικειμένου σε σχέση με απλές μεθόδους διδασκαλίας και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση στην έκφραση των απόψεών τους.

H Καλλίνα Μπασλή, προπονήτρια της Ελληνικής Ομάδας Σχολικού Debate για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προτείνει σε εφήβους, μέσα από τη διαδικασία του debate και της ρητορικής, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε ένα ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον.

Για εφήβους 12 – 14 ετών

Πώς να συντάξετε μία ομιλία;

Η ρητορική αποτελεί τη βάση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, με στόχο να μεταφέρει αποτελεσματικά ο ομιλητής μηνύματα στο κοινό, να ενημερώσει και να επιχειρηματολογήσει. Σε αυτόν το κύκλο , οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χειρίζονται τον λόγο ως μέσο δήλωσης της μοναδικότητας τους  και της προσωπικής τους ταυτότητας.

6, 13, 20 Οκτωβρίου, 3, 10, Νοεμβρίου, 19 Ιανουαρίου
Σάββατο, 17:30 -19:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 90€

Προγράμματα για παιδιά και γονείς

Οικογενειακές ξεναγήσεις

Μια διαδραστική εμπειρία για γονείς και παιδιά συνεχίζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Με κεντρικό άξονα τις εκθέσεις του ιδρύματος, γονείς και παιδιά συμμετέχουν ενεργά σε μία διαφορετική ξενάγηση που στόχο έχει την εξασφάλιση ψυχαγωγικού χρόνου για την οικογένεια και την ανάπτυξη των δεσμών της καθώς παίζουν, εξερευνούν και ανταλλάσσουν εμπειρίες. Σχεδ/μός & υλοποίηση προγράμματος: Άννα Πλέσσα

21 Οκτωβρίου 2018 «Κώστας Βαρώτσος»

Κυριακή, 13:00 – 14:00
Κόστος ξενάγησης: 15€ / Ισχύει για μια 4μελή οικογένεια με παιδιά έως 12 ετών  

13€ / Ισχύει για μια 2μελή οικογένεια με παιδιά έως 12 ετών

Αφηγήσεις με την Σάσα Βούλγαρη ανάμεσα σε έργα τέχνης

Για 5η συνεχή χρονιά η Σάσα αφηγείται τις ιστορίες της ανάμεσα στα εκθέματα! Το σούρουπο, την ώρα που η μέρα γέρνει, οι επισκέπτες λιγοστεύουν μέσα στο Μουσείο και τα εκθέματα ζουν τη μυστική ζωή τους… Μέσα στην ησυχία του χώρου, περπατώντας παρέα με μια αφηγήτρια, ελάτε να ανακαλύψετε με μάτια διαφορετικά τα πρόσωπα, τα αντικείμενα, τις εικόνες… στιγμιότυπα ζωής των καλλιτεχνών…  Η συνύπαρξη ενηλίκων με παιδιά δημιουργεί μια γλυκιά θαλπωρή ώστε όλοι μαζί να περπατήσουμε στο χώρο, να θαυμάσουμε τα έργα, να γεμίσουμε εικόνες πραγματικές και νοερές γιατί: ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ – ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. Concept, Σχεδιασμός προγράμματος, Επιλογή κειμένων, Αφήγηση: Σάσα Βούλγαρη

19 Οκτωβρίου «Κώστας Βαρώτσος»

Παρασκευή,  19:00 – 20:00
Κόστος συμμετοχής: 10€

Συμμετοχική Όπερα: Οι Μεγάλες Άριες της Όπερας

Μια μουσική εμπειρία Όπερας για όσους θέλουν να γνωρίσουν την όπερα για πρώτη φορά! Ιδανική για παιδιά, εφήβους (8-15 ετών) & ενήλικες.

Το 2018-2019 η Συμμετοχική Όπερα επιστρέφει με τις Μεγάλες Άριες της Όπερας: αρχικά με διαδραστικό παιχνίδι θεατρικά δρώμενα και χιούμορ αναλύονται οι βασικές θεματολογίες της όπερας και στη συνέχεια κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν γνωστές άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες των κορυφαίων συνθετών Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ κ.ά. Στο πλαίσιο της Συμμετοχικής Όπερας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέα ταλέντα της όπερας από την ομάδα νέων καλλιτεχνών του The Katia Paschou Project.

Η Ιστορία της Συμμετοχικής Όπερας

Η Συμμετοχική Όπερα είναι ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη, ειδικά σχεδιασμένο για να μυήσει βιωματικά παιδιά και εφήβους στον κόσμο της όπερας.

Σχεδιασμός Υλοποίηση Παρουσίας: Κάτια Πάσχου

Σάββατο 6 Οκτωβρίου  15:00-17:00
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ
Παιδικές Παραστάσεις
Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Το Τυρί

«Αν όλοι ψάχνουμε κάποιο τυρί ας μην είμαστε πια μόνοι αλλά μαζί».

Η θεατρική ομάδα Σβούρες μετά την μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς, επιστρέφει στο Ίδρυμα Θεοχαράκη για λίγες ακόμα παραστάσεις.

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από το Best Seller του Spencer Johnson  «Ποιος πήρε το τυρί μου;».

Στην κοινωνία των ποντικών, όσο υπάρχει το τυρί, τα πάντα φαίνεται πως λειτουργούν κανονικά. Ότι μας προσφέρεται όμως, δεν είναι ανεξάντλητο και να που το τυρί κάποτε τελειώνει! Πώς θα αντιδράσουν τα ποντίκια σε αυτήν την αλλαγή και τι μπορεί να είναι τελικά αυτό το τυρί;

Σενάριο, σκηνοθεσία: Σβούρες
Μουσική: Μαρία Μπεθάνη

14, 21 Οκτωβρίου 4, 18, 25 Νοεμβρίου 2 Δεκεμβρίου
Κυριακή, 12:00 – 13:00
Κόστος συμμετοχής: 10€

Ενήλικες

Η Ελληνική Αρχιτεκτονική – Ελληνική Αρχιτεκτονική και Δημόσια Τέχνη από τον 19ο ως σήμερα

Σε μια χώρα με έντονα τα ίχνη του οθωμανικού παρελθόντος,  η ανασυγκρότηση της ταυτότητας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα όπως διαμορφώνεται από τον δυτικότροπο νεοκλασικισμό. Κατά τον 20ο αιώνα εγείρονται ταυτόχρονα τα θέματα της ελληνικότητας και της αφομοίωσης του διεθνούς στυλ: η παραδοσιακή αρχιτεκτονική γίνεται σημείο αναφοράς για τους αρχιτέκτονες του Μοντέρνου Κινήματος. Σε όλο αυτό το διάστημα η ελληνική αρχιτεκτονική είναι σε δημιουργικό διάλογο με τα δυτικά πρότυπα και μπορούμε να βρούμε σημαντικά έργα στην κατοικία και στον δημόσιο χώρο. Σύγχρονοι αρχιτέκτονες ξεχωρίζουν μέσα από διεθνείς διαγωνισμούς και βραβεία. Θα μελετήσουμε διεξοδικά Έλληνες και ξένους αρχιτέκτονες που έδρασαν κατά την περίοδο αυτή όπως ο Κλεάνθης, ο Τσίλερ, ο Πικιώνης, ο Κωνσταντινίδης, ο Ζενέτος, ο Δοξιάδης, ο Βαλσαμάκης, ο Τομπάζης, ο Κούρκουλας, κλπ. Εκτός από τα κτίρια θα μας απασχολήσει η έννοια του δημόσιου χώρου και της πλατείας και ο συσχετισμός τους με τη δημόσια τέχνη και το έργο καλλιτεχνών όπως ο Παπαλουκάς, Μόραλης, Χατζηκυριάκος Γκίκας, ο Βαρώτσος κλπ. Εισηγήτριες:  Χριστίνα Πετρηνού, ιστορικός τέχνης & Χάρις Χάρη αρχιτέκτονας /πολεοδόμος

5, 12, 19 Οκτωβρίου 2, 9, 23, 30 Νοεμβρίου 7 Δεκεμβρίου
Παρασκευή 18:00-20:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής 120€

Είδα ένα όνειρο – Η κρυφή γλώσσα των ονείρων και τι μας αποκαλύπτει

Το επιτυχημένο περσυνό σεμινάριο επανέρχεται εμπλουτισμένο µε νέες όψεις, όπως η συμβολή των ονείρων στην ίαση ψυχοσωματικών θεµάτων, η διεξοδική ανάλυση των συµβόλων-αρχετύπων, η σχέση του ονείρου µε το παιδί, τους μύθους και τα παραµύθια, η αξιοποίησή του στην καλλιτεχνική δημιουργία (εικαστικές τέχνες, μουσική, δημιουργική γραφή κλπ), τα προφητικά όνειρα κλπ.

Τα όνειρα δεν είναι µόνο ο ακρογωνιαίος λίθος της ψυχαναλυτικής θεραπείας. Η αναγνώριση της σηµασίας τους είναι πανάρχαιη και παγκόσμια. Στην πραγματικότητα τα όνειρα επεξεργάζονται δεδομένα του ψυχισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου για να αναδείξουν τα σημαντικότερα αλλά αγνοημένα θέµατα µας, δίνοντάς ταυτόχρονα σοφές και απροσδόκητες λύσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί τα όνειρα αντλούν τόσο από το συνειδητό όσο και από το ασυνείδητο ενοποιώντας µε αυτόν τον τρόπο τον ψυχισµό µας. Κι ενώ πρόκειται για µια φυσική διεργασία που αφορά σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, λίγοι έχουν πρόσβαση στα πολύτιµα µηνύµατά τους, λόγω της συµβολικής γλώσσας των εικόνων µε την οποία εκφράζονται.

Στο σεμινάριο τα µέλη μαθαίνουν να θυµούνται και να καταγράφουν τα όνειρά τους (όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται) και µε τη μορφή παιχνιδιού να εξοικειώνονται σταδιακά µε την αποκωδικοποίηση και ανάλυση των δικών τους ονείρων, αξιοποιώντας στοιχεία της ψυχαναλυτικής θεωρίας κατά Φρόυντ και Γιουγκ. Με την Μαριλένα Πρωίμου, PhD ψυχοθεραπεύτρια & ομαδική αναλύτρια.

10 Οκτωβρίου Τα όνειρα ως έκφραση του ασυνειδήτου
17 Οκτωβρίου  Ανάλυση των χαρακτηριστικότερων συµβόλων
24 Οκτωβρίου Πώς βλέπει τα όνειρα η σύγχρονη επιστήμη
31  Οκτωβρίου Παιδικά στοιχεία στα όνειρα και μύθοι
7 Νοεμβρίου Τα όνειρα ως χώρος παιχνιδιού και δημιουργίας
14 Νοεμβρίου Τα Προφητικά Όνειρα
21 Νοεμβρίου Τα όνειρα και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα
5 Δεκεμβρίου Πρακτική Άσκηση  Ανάλυσης  Ονείρων

Τετάρτη 18:00-20:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 140€/ Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή

Εμπνευσμένη από τους στίχους του W.Shakespeare,  η Βιωματική Ξενάγηση στις εκθέσεις, είναι μια πρόσκληση στο συναίσθημα σε σκέψεις, εμπειρίες, αναμνήσεις και όνειρα των συμμετεχόντων. Μέσα από τις Τέχνες οι συμμετέχοντες, με οδηγό την Θάλεια Βαλέτα, σκηνοθέτη / δραματοθεραπεύτριας ΒΑ, ΜΑ, ΗPC Reg.UK, εμπνέονται, εκφράζονται, μοιράζονται και συγχρόνως, ζουν και παίζουν την προσωπική τους αλήθεια με μάρτυρα και συνοδοιπόρο την ομάδα. Η συνάντηση λειτουργεί σαν άσκηση για γαλήνη και έναν ευτυχέστερο εαυτό. Μια πρόβα με όραμα και πίστη για έναν καλύτερο κόσμο. Η Βιωματική Ξενάγηση είναι μέρος της τεχνικής «Μetamyth»© Therapy through Art και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σπουδαστές των τεχνών και της ψυχολογίας, σε γονείς και νέους άνω των 15 ετών.

13 Οκτωβρίου «Κώστας Βαρώτσος»

Σάββατο, 18:00 – 21:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 50€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Εικαστικό κόσμημα

Ένας κύκλος μαθημάτων όπου οι συμμετέχοντες αποκτούν γνώσεις για την χρήση των μετάλλων και συρμάτων. Κάθε μάθημα μια νέα τεχνική που με πρωταγωνιστές τα υλικά, αποκτά κάθε δημιουργία προσωπικότητα και χρώμα.

Με την εικαστικό καλλιτέχνη Ελένη Δασκαλάκη.

15  Οκτώβριου Σύρματα τριών μεγεθών με πέτρες της επιλογής σας. Κατασκευάζουμε κολιέ, βραχιόλι, σκουλαρίκια 
22 Οκτωβρίου  Επεξεργασία μετάλλου σε συνδυασμό και σύνθεση πέτρας και σύρματος. Φτιάχνουμε κολιέ και σκουλαρίκια
29 Οκτωβρίου Σφυρήλατο μέταλλο με εσωτερική αφαίρεση. Επιλέγουμε το μέγεθος και το είδος κοσμήματος που θα φορέσουμε 
5 Νοεμβρίου Κατασκευή δαχτυλιδιού. Επιλέγουμε τα υλικά: σύρματα, μέταλλα &  πέτρες, δέρμα, φελλό, μετάξι κλπ
12  Νοεμβρίου Βραχιόλι έξι σειρών με πλέξιμο ατσαλοσύρματος και πέτρες της επιλογής σας 
19 Νοεμβρίου   Φτιάχνουμε φύλλα από μέταλλο κ επιλέγουμε το είδος κοσμήματος που θα το αναπτύξουμε 
26 Νοεμβρίου Στολίζουμε το σύρμα με μετάξι κ με μεταλλικά σχήματα συνθέτουμε ένα κολιέ

Δευτέρα, 18:00-20:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 180€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 30€

Εργαστήριο Ζωγραφικής

Α κύκλος – Η γυναικεία μορφή

Η γυναικεία μορφή ήταν πάντα ένα αγαπημένο θέμα πολλών καλλιτεχνών. Στην Νεοελληνική Τέχνη έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα έργων από σημαντικούς ζωγράφους. Ανάμεσα σε πολλές τέτοιες μορφές που θα εκτίθενται στο Ίδρυμα θα δουλέψουμε κι εμείς, αφού μιλήσουμε για την ανατομία, τις αναλογίες, το φως και τη σκιά, αλλά και τις ιδιαίτερες τεχνοτροπίες των καλλιτεχνών, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα.

17, 24, 31 Οκτωβρίου 7, 14, 21, 28 Νοεμβρίου, 5 Δεκεμβρίου
Τετάρτη 17:30-20:30
Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 150€

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη

Ο ρόλος μιας χορωδίας δεν είναι μόνο ψυχαγωγικός, καθώς επιτελεί ταυτόχρονα μορφωτικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο. Ως βασικός στόχος της δικής μας χορωδίας τίθεται η καλλιέργεια της φωνής και της ψυχής των συμμετεχόντων, η επαφή τους με μουσικά είδη και στιλ διαφορετικών εποχών, καθώς και η εξοικείωσή τους με τη σκηνή και η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης. Η Γυναικεία Χορωδία τού Ιδρύματος Θεοχαράκη,  που λειτουργεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά,  απευθύνεται σε κυρίες όλων των ηλικιών. Πραγματοποιούνται 2 – 3 συναυλίες το χρόνο στο αμφιθέατρό μας, σε σύμπραξη με άλλες καταξιωμένες χορωδίες.

Πιάνο: Μιχάλης Χανός
Φωνητική προετοιμασία: Νίνα Καλούτσα
Διδασκαλία – Διεύθυνση: Κατερίνα Βασιλικού

Κάθε Σάββατο από 6 Οκτωβρίου 2018 έως 29 Ιουνίου 2019
(εκτός αργιών και σχολικών διακοπών: 27/10, 10/11, 17/11, 22/12, 29/12/2018 & 5/01, 9/3, 23/3, 27/04/2018). Ακροάσεις – εγγραφές: Kαθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Ώρα: 10:00 – 12:00
Ατομική συμμετοχή: 50€ / μήνα