Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου.

«ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΤΟ ΣΤΗ ΣΑΜΠΑ»

Οι Πρεσβείες της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας στην Αθήνα, γιορτάζουν και φέτος την κοινή τους γλώσσα με μια εκδήλωση γεμάτη μουσική και ποίηση! Την Πέμπτη 16 Μαΐου, στο Half Note Jazz Club. 

Επί σκηνής, θα βρεθεί η Μιράντα Βερούλη που, με τη συνοδεία του γκρουπ Choro Plus, θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από τον Πορτογαλόφωνο κόσμο, με παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά και αναφορές στην ιστορία  των δημιουργών τους και τις χώρες προέλευσής τους.

Το 2019, η UNESCO ανακήρυξε την 5η Μαΐου ως «Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας». Η πορτογαλική γλώσσα δεν είναι μόνο μία από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο, με περισσότερους από 265 εκατομμύρια ομιλητές σε όλες τις ηπείρους, αλλά είναι επίσης η πιο ευρέως ομιλούμενη γλώσσα στο νότιο ημισφαίριο. Αποτελεί την επίσημη γλώσσα της Πορτογαλίας και οκτώ πρώην αποικιών της (Βραζιλία, Αγκόλα, Πράσινο Ακρωτήριο, Γουινέα Μπισάου, Μοζαμβίκη, Σάο Τομέι Πρίνσιπι και Ανατολικό Τιμόρ).

Ελάτε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας, την Πέμπτη 16 Μαΐου στο Half Note Jazz Club.

Η εκδήλωση τελείται υπό την Αιγίδα των Πρεσβειών της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας στην Αθήνα.

Συντελεστές συναυλίας

  • Mιράντα Βερούλη
  • Στέλιος Κατσατσίδης, ακορντεόν,
  • Σπύρος Ροντογιάννης, σοπράνο και τενόρο σαξόφωνο,
  • Φοίβος Ζήτης, κιθάρα,
  • Σωκράτης Γανιάρης, κρουστά

ΒΙΟ ΜΙΡΑΝΤΑ ΒΕΡΟΥΛΗ

H Mιράντα Bερούλη, είναι τραγουδίστρια/τραγουδοποιός, με πολύχρονη παρουσία στην Ελληνική jazz και world σκηνή και αξιοσημείωτες δισκογραφικές συνεργασίες. Θεωρείται η Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής στην Ελλάδα και το 2018 τιμήθηκε επισήμως από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας με το χρίσμα τού Ιππότη τού Τάγματος τού Rio Branco, για την προσφορά της στη προώθηση τής Βραζιλιάνικης κουλτούρας στην Ελλάδα.