Στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου κτιρίου του Aegean College, θα φιλοξενείται από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, η έκθεση έργων ζωγραφικής της εικαστικού Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου με τίτλο Down Town Aegean. Η έκθεση εκτείνεται σε 5 ορόφους, στις υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο κέντρο της Αθήνας, προβάλλοντας τον έντονο παλμό τόσο της ελληνικής πρωτεύουσας όσο και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Ελαιογραφίες, μεταξοτυπίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, οξυγραφίες και γκουάς συνθέτουν την εικόνα ενός γεμάτου ζωή αστικού τοπίου, το οποίο χαρακτηρίζει όχι μόνο ο αστικός χώρος, αλλά και οι άνθρωποι που καθημερινά τον χρησιμοποιούν και τον ενεργοποιούν με τη μετα-κίνησή τους. Στην Αθήνα, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Άμστερνταμ, επιβάτες, flâneurs, περαστικοί συν-διαμορφώνουν και συν-δημιουργούν το πολύπλοκο αστικό γίγνεσθαι. Συμμέτοχος στον παλμό των μητροπόλεων είναι ο ίδιος ο θεατής, ο οποίος καλείται να ανακαλύψει την έκθεση και να εξερευνήσει τις πτυχές της «down town», δηλαδή της καρδιάς της πόλης.

Από την «Ακρόπολη» στο σταθμό του λονδρέζικου μετρό «Tottenham Court Road» και στο παρισινό «Trocadero», από το Σύνταγμα και το Μοναστηράκι στο Canary Wharf, η έκθεση Down Town Aegean μεταδίδει τον πυρετώδη ρυθμό ζωής των σύγχρονων μητροπόλεων, αναδεικνύοντας την αναδυόμενη πολυπλοκότητα και τα αυτοοργανούμενα δίκτυα που διέπουν και νοηματοδοτούν τον αστικό ιστό.

Βιογραφικό:

Η Αναστασία Ζωή Σουλιώτου αποφοίτησε με Άριστα από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Συνέχισε με υποτροφία σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο στα πεδία «Τέχνη και Χώρος» και «Τέχνη και Νέες Τεχνολογίες». Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris VIII στον τομέα «Τέχνη και Τεχνολογίες Εικόνας». Έχει πραγματοποιήσει ατομικές Εκθέσεις στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στην Αγγλία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές Εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα σε πολλές χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, Κίνα, Τσεχία, Ολλανδία, Σερβία, Αργεντινή, Ρωσία. Έργα της ευρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.