Είσαι καλλιτέχνης, μουσικός, designer ή αρχιτέκτονας; Ασχολείσαι με το cultural management; Έχεις μια ιδέα που πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει το next big thing; Δουλεύεις στη διαφήμιση ή έχεις πάθος για τα video games; Έχεις ξεκινήσει μία startup και αναζητάς καινοτόμες συνεργασίες; Ε, τότε έχουμε αυτό που χρειάζεσαι!

Το INNOVATHENS powered by Samsung, έχοντας ήδη διοργανώσει τρεις θεματικούς κύκλους Επιχειρηματικού Επιταχυντή αφιερωμένους στις Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες (από τους συνολικά 7!) και συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό έργο SMATH, σε προ(σ)καλεί στο Creative Industries Vol. 4: The SM-art edition! 

Για 3 μήνες (και όχι μόνο…), το INNOVATHENS powered by Samsung θα μεταμορφωθεί σε ένα creative nest, μία δημιουργική «φωλιά», όπου καλλιτέχνες, start-ups, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Creative and Cultural Industries (CCIs), θα εξελίσσουν τις ιδέες τους και θα σχεδιάζουν μαζί νέα projects, προϊόντα και υπηρεσίες, θα αλληλεπιδρούν, θα συνεργάζονται, θα ανταλλάσσουν απόψεις, know how και καλές πρακτικές.

Όσες και όσοι συμμετέχουν θα παρακολουθούν σεμινάρια και workshops, ενώ όλα τα projects θα υποστηρίζονται επιχειρηματικά με mentoring και coaching από gurus του είδους, επιτυχημένους επιχειρηματίες και αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς. Παράλληλα, θα ενθαρρύνεται το networking, η ανάπτυξη καινοτόμων δικτύων, θα προωθείται η συνεργασία με ιδρύματα, φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς και επενδυτές, όχι μόνο στην Ελλάδα μα και στο εξωτερικό, η συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις και εκθέσεις, όπως επίσης θα διευκολύνεται η πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε στο The SM-art Info Day για να γνωριστούμε καλύτερα!

Μαζί με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ξεκινά και ο νέος –πολυαναμενόμενος- κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS, που αυτή τη φορά πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SMATH! Creative Industries Vol. 4: TheS m-art edition προ των πυλών, λοιπόν, κι εμείς παρουσιάζουμε τον 4ο κύκλο του (από τους συνολικά 8!), σε μία ξεχωριστήInfo Day, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 18.00 –πού αλλού;- στο INNOVATHENS powered by Samsung.

Τι έχει το πρόγραμμα;

Την αυλαία θα ανοίξει ο διευθυντής του INNOVATHENS powered by Samsung, Αντώνης Οικονόμου, ο οποίος θα μας παρουσιάσει το τρίμηνο πρόγραμμα του Επιχειρηματικού Επιταχυντή και την πορεία του από το 2014 μέχρι σήμερα. Μαζί του, ακόμη, θα κάνουμε μία αναδρομή σε success stories εταιριών και startupsπου έχουν συμμετάσχει σε παλιότερους κύκλους, ενώ θα μας αναλύσει τους λόγους για τους οποίους το πρόγραμμα επικεντρώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στους τομείς των Creative and Cultural Industries (CCIs).

Επιπλέον, ο Γιάννης Γεραγωτέλλης, διευθύνων σύμβουλος της KiNNO Consultants ltd., θα φροντίσει να μας ενημερώσει αναλυτικά για το SMATH αλλά και για τις υπηρεσίες και τα εργαλεία που θα προσφέρει το INNOVATHENS σε πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα, δημιουργικούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες, ώστε να καλλιεργηθεί ο διάλογος μεταξύ τους, να υποστηριχθεί η δημιουργία κοινών projectsκαι να αναπτυχθεί ένα ελληνικό creative nest, όπως προτείνει το ευρωπαϊκό έργο.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη αναλαμβάνουν καταξιωμένοι επαγγελματίες και αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί από τους χώρους των CCIs, που εκπροσωπούν σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για τη δουλειά τους και θα μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα συνεργασιών και case studies.

Πιο αναλυτικά, ο αντιπρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννης Σκαλτσάς, θα μας καλέσει να αναλογιστούμε αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στη δημιουργικότητα των τεχνών και στην επιχειρηματικότητα, ενώ ο Χρίστος Ρίγγας, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), θα μας μιλήσει για τη δράση ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας.

Η Info Day θα ολοκληρωθεί με την Εριφύλλη Μαρωνίτη και τον Φοίβο Σακαλή, δημιουργούς και συντονιστές του Athens Culture Net, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν τους στόχους, τη λειτουργία, τις δράσεις –μα κυρίως την καινοτομία-του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, μιας πλατφόρμας με σκοπό τη δικτύωση και τη συνεργασία ανάμεσα σε πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς, μικρότερους και μεγαλύτερους, δημόσιους και ιδιωτικούς, που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Αν, λοιπόν, δραστηριοποιείσαι ήδη (ή έχεις σκοπό να δραστηριοποιηθείς σύντομα) στους τομείς των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών, θέλεις να έρθεις σε επαφή με επιτυχημένα παραδείγματα του χώρου των CCIs, οι συνεργάτες μας κι εμείς σε περιμένουμε!

Διάβασε περισσότερα για τον 8ο κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή Creative Industries Vol. 4: The SM-artedition εδώ.

Δήλωσε συμμετοχή μέχρι την  Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου εδώ.