Ο μήνας Οκτώβριος έχει οριστεί ως μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για θέματα που αφορούν άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, η 15η Οκτωβρίου έχει επίσης οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, και οι συγκεκριμένες ξεναγήσεις θα λειτουργήσουν ως κοινός τόπος για επισκέπτες με και χωρίς οπτική αναπηρία.

Με αφορμή και οδηγό τις συμπεριληπτικές εφαρμογές του προγράμματος Mind’s Eye που εκτίθενται δίπλα στα έργα Ηχητικό (1965), Σινιάλα (1974) και Μουσικό (1977) του Takis, διασχίζουμε τους ενεργειακούς τόπους του Έλληνα γλύπτη, με ξεναγούς την Στέλα Αναστασάκη, ιστορικό τέχνης και την Κατερίνα Μπακαλιού, αρχιτέκτονα, μουσειοπαιδαγωγό και δημιουργό των διαδραστικών μουσειοπαιδαγωγικών αντικειμένων.

Το «Mind’s Eye» είναι ένα project της Off Stream που υλοποιήθηκε το 2020 σε τμήμα της συλλογής του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών του Παραρτήματος της Θεσσαλονίκης.

*Συμμετοχή στις ξεναγήσεις κατόπιν κράτησης στο τηλέφωνο 210 3215717 και ηλεκτρονικά στο e-mail reception.mam@momus.gr.

Στον χώρο τηρούνται όλες οι συνθήκες ασφάλειας της δημόσιας υγείας. Η είσοδος επισκεπτών/τριών στο μουσείο επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) είτε Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19, είτε με την επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν την επίσκεψη. H χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο.