«Δεν είμαι πλαστική σακούλα», φωνάζουν με περηφάνια οι νέες τσάντες για τα ψώνια μας στα super market!

Από την 1η Ιουνίου ο Δήμος Αθηναίων και εννέα μεγάλες αλυσίδες super market, αποσύρουν τις πλαστικές σακούλες και δίνουν στους καταναλωτές βιοδιασπώμενες τσάντες από καλαμπόκι και ρύζι, κάνοντας τα καθημερινά μας ψώνια μια πιο οικολογική συνήθεια.

Η πλαστική σακούλα, που άλλοτε πρωταγωνιστούσε σε πολλές καθημερινές μας συνήθειες, σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν. Ναι, η πλαστική σακούλα «πέθανε» για χάρη της προσπάθειας να σωθεί το περιβάλλον από τις βλεβερές συνέπειες της. Και καλά έκανε…

Η εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών και η διαφημιστική καμπάνια ξεκινά στις 19 Φεβρουαρίου, με το γενικό σύνθημα «δεν είμαι πλαστική σακούλα», ενώ από τις 14 Απριλίου ξεκινάει στην Αθήνα και η πιλοτική «απόσυρση» της πλαστικής σακούλας από τις εννέα μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Από τις 14 Απριλίου, λίγους μήνες πριν το μέτρο ισχύσει επίσημα, θα δοθεί στους Αθηναίους μία δοκιμαστική περίοδος χρήσης των βιοδιασπώμενων σακούλων, κάνοντας τα φετινά πασχαλινά ψώνια να διακρίνονται από οικολογική ευαισθησία, απομακρύνοντας από τον πάγκο της κουζίνας δεκάδες πλαστικές σακούλες!