Το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ συνεχίζει από τις 13 έως τις 15 Μαϊου, την πραγματοποίηση της νέας του διεθνούς παραγωγής CUT Project, σε σύλληψη-σκηνοθεσία της Μαρίλλης Μαστραντώνη, με το DE-FENCES μία πολύγλωσση πολυμεσική παράσταση, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Δίπυλον.

Το Project, με θέμα τη νέα ευρωπαϊκή γεωγραφία, καθώς και τα εναπομείναντα ή τα νέα τείχη και διαχωριστικές γραμμές, 20 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και του τέλους του ψυχρού πολέμου, αναπτύσσεται μέσα από έρευνα και διαμονή μιας βασικής καλλιτεχνικής ομάδας σε διχοτομημένες περιοχές σε συνεργασία με ντόπιους φορείς και καλλιτέχνες.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχημένες Residencies και παραστάσεις στη Δυτική Όχθη, το Βερολίνο και τη Λευκωσία, και το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ συνέχισε με το Κόσσοβο (26-30 Απριλίου 2010), και την Αθήνα (3-12 Μαΐου 2010) με σκοπό την παρουσίαση της τελικής παράστασης DE-FENCES.

Η παράσταση (σ\’ αυτήν την πρώτη της μορφή μεταξύ web installation και performance) θα παρουσιάζεται ζωντανά στο κοινό της Αθήνας, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται σε πραγματικό χρόνο μέσω live-streaming στο διαδίκτυο σε Χώρους Τέχνης σε Βερολίνο (K-Salon), Λευκωσία (ΣΤΟΑ ΑΙΣΧΥΛΟΥ), Ζάγκρεμπ (Κροατικό Κέντρο Χορού HIPP), όπου το εκεί κοινό θα μπορεί –μέσα από τις διαδραστικές εγκαταστάσεις που μας προσφέρουν οι Νέες Τεχνολογίες– να «επιδρά» στο ζωντανό θέαμα της Αθήνας.

Οι οπτικές αυτές «αντιδράσεις» θα καταγράφονται και θα εμφανίζονται σε ξεχωριστή οθόνη στη σκηνή της Αθήνας, «συνεισφέροντας» μ’ αυτόν τον τρόπο στο όλο θέαμα.

Σύλληψη – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Μαρίλλη Μαστραντώνη, Σκηνικά – Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα, Μουσική: Mike Koloska (aka Sera) (Γερμανία), Κίνηση: Δέσποινα Χατζηπαυλίδου, Video Art: Γιάννης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Φραγκούλης, Φωτισμοί – Κάμερες: Μιχάλης Μπούρης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Γρίβα, Techology Consultant: Eυάγγελος Χαβιάρης, Sound Engineer: Αλέξης Γρίβας, Συντονισμός παραγωγής: Xριστίνα Λεκκάκη, Βοηθοί παραγωγής: Νάγια Κολλίγρη, Διονύσης Παπαδάτος, Mυρτώ Στενού.

Performers: Μαριάννα Βαρβιάνη, Διονύσης Κλάδης (Ελλάδα), Ειρήνη Aνδρέου, Ελένη Μολέσκη, Μιχάλης Σοφοκλέους (Κύπρος), Francesca Ciardi, Andres Galeano, Cavana Hazelton, Nikolaus Schneider, Brina Stinehelfer (Βερολίνο).

Στις βιντεοεγκαταστάσεις συμμετέχουν: Mohammed Awwad, Fuad Hindiyyeh, Riham Isaac & Νicola Zreineh – Περφόρμερ, Hala Jaber – Μουσικός (Παλαιστίνη).