Το Blender Festival που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποδέχεται τον Blaine L. Reininger από το θρυλικό συγκρότημα

Tuxedomoon. Μαζί του, ο εξαιρετικά ταλαντούχος κιθαρίστας Τηλέμαχος Μούσας.

Ο αμερικανός συνθέτης Blaine L. Reininger σπούδασε βιολί από τα εννιά του, κιθάρα από τα 11 και έπειτα από σπουδές στην ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε το θρυλικό συγκρότημα Tuxedomoon με τον Steven Brown. To 1981 o Blaine L. Reininger και το συγκρότημα του ήρθαν στην Ευρώπη και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, έχει κυκλοφόρησει πολλούς δίσκους και από το 1998 ζει και παίζει μουσική στην Αθήνα.

Ο Τηλέμαχος Μούσας γεννήθηκε  στη  Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στο Agostini Music School και στο Ωδείο Φ. Νάκας από όπου πήρε υποτροφία για το Berklee College of Music. Συμμετείχε στα group «Xaxakes», «Μπλε», «LoveLab», «Acetic Voice», «Medieval Death» κ.α.

Το 2001 δημιούργησε το «Τηλέμαχος Μούσας quartet» όπου παρουσιάζει συνθέσεις του, που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της jazz.

Έχει συνεργαστεί με τους: Damo Suzuki, Blaine L. Reininger, Σαβίνα Γιαννάτου, Pamelia Kurstin, Lena Norin, Θάνο Ανεστόπουλο, Michel Hatzigeorgiou, Julia Kent, Missirli Ahmet,  Μαρία Βουμβάκη, Κ. Μαγγίνα, Δ. Καμαρωτό, και άλλους μουσικούς, ενώ έχει συμπράξει επί σκηνής  με  καλλιτέχνες όπως οι Chico Freeman, Sheila Jordan, Jerome Rothenberg και έχει ανοίξει συναυλίες των Anouar Brahem, Nouvele Vague, Brendan Perry(Dead Can Dance),Lydia Lunch, Gallon Drunk, Ozric Tentacles, Momus, Manhattan Vibes κ.α.

Έχει συνθέσει την μουσική πολλών των  παραστάσεων, έχει συμμετάσχει στη μουσική ταινιών. Επίσης έχει συμμετάσχει ως performer -κιθαρίστας σε  παραστάσεις και εχει εμφανιστεί σε γνωστούς συναυλιακούς χώρους και σε φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το Σεπτέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε το προσωπικό του cd από την Αnkh Records με τον τίτλο «Κυκνοστάλαγμα », μέσα στο 2011 θα κυκλοφορήσει το νέο του cd με τον τίτλο «Newborn». Είναι μέλος του Δ.Σ. του «συλλόγου φίλων της Jazz και Δημιουργικής Μουσικής» και  εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

BLENDER Festival 2011
Ιδέα – Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλέξης Κυριαζής
Τεχνική Επιμέλεια: Σαράντης Ζαργάνης