Καλωσορίζουμε το 2017 με άρωμα Ιταλίας!

Το μουσικό πρόγραμμα του Ιανουαρίου είναι αφιερωμένο στον ιταλικό Ρομαντισμό. Άριες με το σπιρτόζικο χιούμορ του Rossini, το δραματικό πάθος του Verdi, τον ρεαλισμό του Puccini αλλά και ανάλαφρες καντσονέτες ζωντανεύουν μέσα στη μαγική ατμόσφαιρα του Wagon – Restaurant του Orient Express.  Ερμηνεύει ο γνωστός τενόρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Δημήτρης Πακσόγλου. Μαζί του η σοπράνο Μαρία Μαυρομμάτη και ο Μανώλης Παπασηφάκης στο πιάνο και την παρουσίαση του προγράμματος.

Ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου γεννήθηκε στον Πειραιά. Απόφοιτος του Ωδείου Athenaeum της τάξης του Κώστα Πασχάλη και της σοπράνο Marina Krilovici έκανε το ντεμπούτο του στην όπερα στο ρόλο του Creonte από την όπερα Edipo Re του R.Leoncavallo σε μια παραγωγή της όπερας Θεσσαλονίκης. Απόφοιτος της ανώτερης  σχολής δραματικής τέχνης ‘’ΒΕΑΚΗ’’ συνεργάστηκε ως ηθοποιός με μερικές από τις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές της Ελλάδος συμμετέχοντας σε φεστιβάλ όπως αυτά των Αθηνών και της Επιδαύρου, ερμηνεύοντας ρόλους ρεπερτορίου.Έχει κερδίσει το 1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό κλασσικού τραγουδιού  στην Αθήνα (Σ.Η.Μ.Μ.Ο.) και το 2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.Τον Οκτώβριο του 2010 τραγούδησε τον ρόλο του Radames από την όπερα Aida στο ολυμπιακό στάδιο του Παρισιού σε μια παραγωγή η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την γαλλική τηλεόραση (France O). Ερμήνευσε διπλό ρόλο στην πρώτη ευρωπαϊκή παρουσίαση της όπερας  The Portrait   όπου ανέβηκε στην όπερα Loraine de Nancy σε σκηνοθεσία του διάσημου βρετανού σκηνοθέτη D. Pountney. Τον Ιούλιο του 2011 έκλεισε ως guest το φεστιβάλ της γαλλικής ραδιοφωνίας συνοδευόμενος από την ομώνυμη ορχήστρα σε μια συναυλία όπου μεταδόθηκε ραδιοφωνικά ζωντανά πανευρωπαϊκά από την Place del Europe του Montpellier. Έκανε το ντεμπούτο ως Turridu στην όπερα  Cavalleria Rusticana  και ως Araquil  στην όπερα La Navaraise στη πόλη Saint Etienne  της Γαλλίας  υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού  L. Campellone. Τη σαιζόν  2011-2012 κλήθηκε από την Ε.Λ.Σ να ερμηνεύσει ρόλους όπως αυτόν του Gustavo από την όπερα Ballo in maschera  και του Danilo  από την οπερέτα Εύθυμη Χήρα. Από το 2012 εώς σήμερα ανήκει στο μόνιμο  δυναμικό της Ε.Λ.Σ. ερμηνεύοντας ρόλους όπως αυτόν του Des Grieux στην όπερα Manon Lescaut , Alfredo στην La Traviata  και του Turridu στην Cavalleria Rusticana. Επίσης του Macduff, από τον Macbeth  και G.Eisenstein  από την οπερέττα Die Fledermauss καθώς και πρόσφατα τον ρόλο  του Χαρμίδη από τον διάσημο βαφτιστικό του Θ.Σακελαρίδη.

Η Μαρία Μαυρομμάτη σπούδασε μονωδία με την Λ. Αγγελοπούλου ως υπότροφος του Εθνικού Ωδείου από όπου αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με τους Elizabeth Vidal, Ζανέτ Πηλού, Κώστα Πασχαλη, Martina Arroyo, Olivera Miljiakovic κ.ά. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθηματα τεχνικής και ερμηνείας όπερας με την Marina Krilovic, ενώ από το 2009 εως το 2011 συμμετείχε στο μεταπτυχιακό τμήμα μονωδίας με την Χαρά Σαβίνο στο Ωδείο Αθηνών. Ανάμεσα στους ρόλους που έχει ερμηνεύσει είναι: Papagena – Die Zauberflote – W.A. Mozart, Oskar -Un ballo in Maschera, Violetta – Traviata – G.Verdi με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και Adina απο την οπερα L’elisir d’amore – G.Donizetti με την ομάδα H2 Οpera. Σε συνεργασία με την ΕΛΣ έχει ερμηνεύσει: Zweiter Knabe – Die Zauberflote – W.A.Mozart, Annina – La Traviata – G. Verdi και Musetta – La Boheme – G. Puccini (Όπερα της Βαλίτσας). Από τον Νοέμβρη του 2013 εμφανίζεται στην ΕΛΣ ως “Πριγκήπισσα” στην παιδική όπερα του Ν.Κυπουργού «Προσοχή! Ο Πρίγκιπας λερώνει».  Συνεργάστηκε ως σολίστ με την Καμεράτα, την Όπερα Δωματίου Αθηνών, την Ορχήστρα Δωματίου της ΕΛΣ, καθώς και με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε Ελλάδα, εξωτερικό και είναι μόνιμο μέλος της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων.