Το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» παρουσιάζει από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου έργα του ζωγράφου Βασίλη 

Παπανικολάου με πορτρέτα και τοπία από το 2000 μέχρι σήμερα.

«Κι αν δεν ήμουν ζωγράφος, η ζωγραφική πάλι θα με ενδιέφερε». «…Τί είναι άραγε η ζωγραφική; Πώς θα μπορούσαμε να δώσουμε έναν ορισμό που θα την περιγράφει απλά, κατανοητά αλλά και με σαφήνεια;» αναρωτιέται ο Βασίλης Παπανικολάου, και καταλήγει: «Το κλειδί για την ερμηνεία αυτής της παγκόσμιας και διαχρονικής γλώσσας βρίσκεται στην ίδια τη λέξη με την οποία κατονομάζεται.

Η ζωγραφική είναι η ζωντανή γραφή, πιο ζωντανή και πιο παλιά από τον γραπτό λόγο, μια γραφή τόσο άμεση, ώστε δεν μπορεί παρά να πηγάζει από μια ανάγκη τόσο ανθρώπινη όσο και αρχέγονη… γιατί αυτή είναι πάντα η πραγματική αιτία, που μας ωθεί στο να προσπαθούμε να φτάνουμε στην ουσία των πραγμάτων».

Ο Παπανικολάου γεννήθηκε στην Άρτα το 1968. Αποφοίτησε το 2002 από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου σπούδασε ζωγραφική στο εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου. Το 2003 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό ευρωπαϊκής ζωγραφικής που οργάνωσε το Μουσείο Φρυσίρα. Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Φωτογραφίες έργων θέματος:

1.Το εργαστήριο όπως φαίνεται από τον καθρέφτη της πόρτας, 2006, αβγοτέμπερα σε ξύλο, 155 x 120 εκ.
2. Κληματαριά, 2006, αβγοτέμπερα σε ξύλο, 50 x 80 εκ
3. Ζωή, 2009, γκουάς σε χαρτόνι, 33,5 x 23 εκ.