Το ταξίδι, συχνά μια σύντομη φυγή από τη καθημερινή μας ρουτίνα, έχει πρακτικά “απαγορευτεί” μαζί με τη διασκέδαση μας, τις συναντήσεις με φίλους και την καθημερινή ελευθερία στην κίνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθούμε στην βαρεμάρα και τις αρνητικές σκέψεις. Είμαστε ελεύθεροι να ονειρευόμαστε. Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, έχουμε όμως ακόμα τη φαντασία μας, τη σκέψη και την δύναμη να αναζητήσουμε με άλλους τρόπους ότι μας κεντρίζει.

Η φαντασία μας μπορεί να γίνει το αεροπλάνο που θα μας ανεβάσει στα σύννεφα, στο φεγγάρι, στον ουρανό για να αγκαλιάσουμε το σύμπαν. Τα όνειρα μας μπορούν να γίνουν ένα καράβι που θα μας ταξιδέψει στις θάλασσες και στους ωκεανούς, θα μας νανουρίσει στα κύματα, θα παίξει με τα δελφίνια και θα μας οδηγήσει να τραγουδήσουμε με τις σειρήνες. Η επιθυμία μας μπορεί να γίνει ένα τρένο, ένα λεωφορείο, ένα αυτοκίνητο που θα μας οδηγήσει στα βουνά, στις πεδιάδες και σε ξένες πόλεις με πολύχρωμους δρόμους.

Μέσα από τα ταξίδια, θα καταπολεμήσουμε τις προκαταλήψεις και τη στενομυαλιά μας. Να ανακαλύψουμε νέους κόσμους ξένους σε μας και τελικά μέσα από αυτούς τον ίδιο μας τον εαυτό. Για αυτό πρέπει να ταξιδεύουμε.

Ας αφεθούμε λοιπόν στο ταξίδι. Ας ξαπλώσουμε πάνω σε ένα μαγικό χαλί, στους χάρτες. Ας ακολουθήσουμε τους καλλιτέχνες στο ταξίδι τους μέσα από τους χάρτες.

Κι όπως μας λέει η Μαργαρίτα Σαμούρκα:
«Χάρτης είναι πληροφορία, γνώση.
Χάρτης είναι ιστορία, εξέλιξη.
Χάρτης είναι δρόμος, είναι δεσμός, είναι πυξίδα για να μην χάνεσαι, αλλά
συγχρόνως είναι ένα οδοιπορικό:
Κάθε χάρτης είναι μια καβαφική Ιθάκη.
Χάρτης είναι τέχνη, χρώματα, σκιές, γραμμές, παραστάσεις.
Χάρτης είναι φαντασία. Και κυρίως αυτά τα αγαπημένα λάθη τους, που τους
κάνουν να φαίνονται σαν έργα τέχνης.»

Συμμετέχουν οι: Αλέξανδρος Μαγκανιωτης, Cacao Rocks, Ιάκωβος Βολκόφ, Γιαννης Αυγουστής, Μαριλία Κολιμπίρι, Μελίνα Μίτσελ, Σοφία Ροζάκη και The Krank.