❝Η παράσταση είναι ουσιαστικά η αφήγηση του κεντρικού ήρωα, του Γιώργου, για την ζωή του. Ξεκινάει από το σχολείο και καταλήγει στο σήμερα. Μέσα σε αυτό το ταξίδι της ζωή του, που ο ήρωας ξαναζεί προσπαθώντας να βρει μια λύση στο υπαρξιακό του ερώτημα, συναντά πολλούς ανθρώπους και ο ίδιος αλλάζει πολλές ιδιότητες. Είναι μαθητής, μετά σπουδαστής, μετά γράφει στίχους, μετά δεν κάνει τίποτα, πέφτει σε καταστολή, μετά ‘’ξυπνάει’’ κλπ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που γνωρίζει τον αλλάζουν και όπως συμβαίνει και στην ζωή άλλοι τον τραβάνε προς τα πάνω και άλλοι τον πνίγουν. Οι ρόλοι αυτοί ερμηνεύονται από την Άννα και εμένα. Η καθεμία έχει γύρω στους δέκα διαφορετικούς ρόλους. Φίλες του Γιώργου, κοπέλες του, φίλοι του, η γιαγιά του, η θεία του, ο τύπος που μοιράζουν φυλλάδια και άλλοι. Η διαδικασία της προσέγγισης τον ρόλων είναι πολύ δημιουργική στις πρόβες. Προσπαθούμε να τους προσεγγίσουμε ουσιαστικά και να βρούμε την λειτουργία που έχει ο καθένας στην παράσταση και τα συναισθήματα που προκαλεί στον ήρωα. Είναι μια παράσταση για την διαδρομή της ζωής του Γιώργου στην Αθήνα δοσμένη με αρκετό  χιούμορ και πολλές δόσεις ελληνικής πραγματικότητας.❞

Αριάδνη Καβαλιέρου


❝Αυτό που βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον στην δίκη μου συμμετοχή στην τεράστια έκρηξη είναι ότι έχω σαν στόχο να ζωντανέψω πολλούς σημαντικούς ανθρώπους από τη μνήμη του ήρωα. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που έστω κι αν υπήρξαν για πολύ λίγο στη ζωή του, την έστριψαν σε συγκεκριμένα μονοπάτια.. Αισθάνομαι για όλους αυτούς μεγάλη τρυφερότητα γιατί μοιάζουν πολύ με όλους τους αντίστοιχους της δίκης μου ζωής, όπως και όλων των ανθρώπων φαντάζομαι που κοιτάζουν το παρελθόν τους με μια σχετική ηρεμία πια. Είναι απαραίτητο λοιπόν να είναι πολύ καθαροί αυτοί οι ρόλοι ώστε να λειτουργήσουν σαν προσωπικές αναφορές για τον καθένα. Δεν είναι ας πούμε η θεία, μόνο του ήρωα, αλλά η θεία που όλοι έχουμε. Τα κορίτσια της ζωής του λίγο πολύ έχουν βρεθεί στις ζωές όλων. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν περάσει με κάποιο τρόπο από τη ζωή μας, αλλά τώρα τους βλέπουμε με περισσότερη κατανόηση και αγάπη.❞

Άννα Καλαΐτζίδου

                                                        Ορφέας Αυγουστίδης, Άννα Καλαϊτζίδου, Αριάδνη Καβαλιέρου © Giannis Karabatsos

Info:

– Η Αριάδνη Καβαλιέρου γεννήθηκε στην Ρόδο και είναι Απόφοιτος της δραματικής σχολής του ”Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν”. Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο στην ταινία “Ο εχθρός μου”. Επίσης στις μικρού μήκους ”Κομμάτι από τον ουρανό” (σκην. Νικόλας Μακρής), ”Κορίτσια της θάλασσας” (σκην. Σήφης Μάινας) και «Ράγες» (σκην. Ελίνα Φέσσα).

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης στις παραστάσεις: “Περιμένοντας τον Γκοντό”, “Αλμανάκ”, “Me lene Sandra”. Επίσης στο Φεστιβάλ Αθηνών με την παράσταση “Καταστρούπολη”, του Φίλιπ Ρίντλεΐ  και με τον Γιάννη Κακλέα στην παράσταση “Ματωμένος γάμος”, του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα στο Θέατρο Αποθήκη. Φέτος στο θέατρο Skrow στις παραστάσεις «Ασυνόδευτο» (σκην. Βασίλη Μαυρογεωργίου,) και «Μια τεράστια έκρηξη» (κείμενο–σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου).

– Η Άννα Καλαΐτζίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε από όπου αποφοίτησε το 2001.  Από το 2002 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο του Νότου, το Θέατρο ΠΟΡΤΑ, το φεστιβάλ Αθηνών κ.ά. και με τους Θωμά Μοσχόπουλο, Τάσο Μπαντή, Γιάννη Χουβαρδά, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Δημήτρη Καρατζά. Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, «Η πόλη των παιδιών» του Γιώργου Γκικαπέππα και «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια. Από τις 7 Μαΐου παίζει στην παράσταση «Μια τεράστια Έκρηξη» στο Θέατρο Skrow.


Πληροφορίες παράστασης: 

Η τεράστια έκρηξη του Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Skrow Theater | Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη στις 21:15 | έως 27/06