Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, «Από τη μέση και κάτω» της Μαρίας Μήτσορα.

Δεκαπέντε διηγήµατα, µερικά ήδη δηµοσιευµένα, τα περισσότερα καινούρια και γυαλιστερά (ακόµα κι αν είναι σκοτεινή η λάµψη τους). Οι πρωταγωνίστριες κι οι πρωταγωνιστές πάντα στο σταυροδρόµι του Τυχαίου µε το Προδιαγεγραµµένο, καµιά φορά τραβάνε την ουρά του Κέρβερου. Παίζουν µε τη ζωή παίζοντας τη ζωή τους. Στο τέλος θα σπάσουν τα δεσµά των φράσεων και θα τρέξουν να κρυφτούν πάλι µέσα στους καθρέφτες.

Η Μαρία Μήτσορα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Παρίσι (Σορβόννη και Vincennes), όπου κατέθεσε µία εργασία πάνω στη δυναµική των µικρώνοµάδων. Έχει ταξιδέψει από τον Πολικό Κύκλο έως την Αϊτή, από το Πεκίνο µέχρι τη Νικαράγουα των Σαντινίστας, τον Ορινόκο και τη Σάντα Φε ντε Μπογκοτά. Έχει γράψει επίσης τη συλλογή Άννα, Να Ένα Άλλο (Οδυσσέας),  τα µυθιστορήµατα Σκόρπια δύναµη (Οδυσσέας), Περίληψη του κόσµου (Κέδρος), Ο Ήλιος δύω (Οδυσσέας) και Καλός καιρός/µετακίνηση (Εκδόσεις Πατάκη), καθώς και τη µυθιστορηµατική βιογραφία Με λένε Λέξη (Εκδόσεις Πατάκη). Διηγήµατα και ταξιδιωτικά κείµενά της έχουν δηµοσιευτεί σε περιοδικά και εφηµερίδες.

Η συγγραφέας Μαρία Μήτσορα μιλάει στο Culturenow.gr και την Πηνελόποη Πετράκου, με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο Από τη μέση και κάτω.