Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το έργο της Ελένα Τορνέρο «Άντρες μετά μουσικής» σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ

με την Νικολέττα Βλαβιανού, από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 12 Μαΐου 2011. 

Η Πάττυ, μια γυναίκα γύρω στα 40, δίνει μια τελευταία ευκαιρία στον εαυτό της να ξορκίσει την κακοδαιμονία που την κυνηγάει στις σχέσεις της με το άλλο φύλο, και να βρει επιτέλους τον ιδανικό σύντροφο.

Οι άντρες που πέρασαν από τη ζωή της “ζωντανεύουν” ανάγλυφα μπροστά στους θεατές μέσα από σπαρταριστές, αλλά και συγκινητικές αφηγήσεις και περιστατικά. Τα συνοδεύει πάντα ένα ροκ τραγούδι, που ολοκληρώνει με καταλυτικό τρόπο την ανάμνηση. Η Πάττυ ανακαλεί με πολύ χιούμορ και σαρκασμό όλη την ερωτική της διαδρομή.

Κάνει επιλεκτικές ή αναγκαστικές στάσεις στους σημαντικότερους άντρες-σταθμούς της για να ξεκαθαρίσει παλαιούς λογαριασμούς και να προχωρήσει σε μια νέα αρχή. Αυτό που αγνοεί, όμως, είναι πως η μοίρα της παίζει ένα πολύ παράξενο παιχνίδι που θα αιφνιδιάσει ηρωίδα και θεατές στο ανατρεπτικό και απροσδόκητο φινάλε του έργου.

Το έργο της καταλανής Έλενα Τορνέρο είναι η ιστορία μιας γυναίκας (που είναι παρούσα), μερικών αντρών (που είναι απόντες) και των τραγουδιών που συντρόφεψαν τη ζωή τους. Μα πάνω από όλα είναι  μια ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες, για τα λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ ή ειπώθηκαν σε λάθος χρόνο, για μηνύματα που δεν έφτασαν ποτέ στους παραλήπτες τους, για συμπτώσεις (κωμικές ή τραγικές), για συμφωνίες και διαφωνίες. Και είναι, φυσικά, η ιστορία αυτής της καταραμένης, ακατάληπτης, ανθρώπινης μανίας που ξεπερνά κάθε εμπόδιο, μικρό ή μεγάλο: της μανίας του έρωτα. Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν με πολύ παράξενο τρόπο…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς – Γιάννης Μαντάς
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Σκηνικά – κοστούμια: Νατάσα Παπαστεργίου
Κίνηση: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ναταλία Κατσαρού

Παίζει η Νικολέττα Βλαβιανού

Ακούγεται ο ραδιοφωνικός παραγωγός του GALAXY Διονύσης Κλάδης
και οι φίλοι: Δημήτρης Καλαντζής, Λίλλυ Μελεμέ, Δημήτρης Μυλωνάς, Σπύρος Τσεκούρας και ο Νίκος Ψαρράς

Το styling και τη φωτογράφηση επιμελήθηκε ο Βασίλης Θέος