“Strings & Voices”, αυτός είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσίασε ο Παύλος Παυλίδης παρέα με το κουαρτέτο Aenaon 4tet της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και τις Fonέs, το συγκρότημα της Μαρίνας Σάττι.

Λίγο πριν την είσοδο στην κεντρική σκηνή, παρατηρούσα τόσα πολλά πρόσωπα διαφορετικών ηλικιών που ήθελαν να δουν αυτές της παραστάσεις του αγαπημένου τραγουδοποιού και το χαιρόμουν. Με την είσοδό μου στο χώρο, ξαφνιάστηκα με την έλλειψη των σταντ για όρθιους στο πίσω μέρος του χώρου και οι τρεις σειρές τραπέζια με τα κεριά τόσο στο κέντρο όσο και στον τοίχο, δημιούργησαν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα για μια ιδιαίτερη βραδιά.

Οι θέσεις των μουσικών σχημάτιζαν ένα ημικύκλιο και ο Παύλος ήταν καθισμένος στη μέση της σκηνής. Κυκλικά βρίσκονταν από τη μια μεριά οι Aenaon 4tet και ο Ορέστης Μπενέκας στα πλήκτρα, ενώ από την άλλη η Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs και τον Αλέκο Βουλγαράκη στις κιθάρες.

Τα λεπτά κυλούσαν και η άκρατη σιγή μας, έδωσε τη θέση της στην ορχηστρική εισαγωγή και το υπέροχο “Πέλαγος”, ακολουθούμενο από τη “Σπασμένη πολυθρόνα”, σε μια εκτέλεση ανατρεπτική χάρη στα βιολιά, η οποία κέρδισε και το θερμό χειροκρότημα.

Κάθε τραγούδι, μια ξεχωριστή μουσική έκπληξη, όπως και το επόμενο ο “Κοραλλένιος βυθός” που μας μετέφερε κάπου εξωτικά σε ροκ ύφος με το sampler και τα φωνητικά της Μαρίνας να δημιουργούν εικόνες μαζί με ένα μειδίαμα στο πρόσωπο.

Για να φέρει στη συνέχεια, μαζί του το “Ποδήλατο”, τραγουδώντας όλοι εμείς, μαζί με τις Fonέs σε μια στιγμή μαγική που απολάμβανες κάθε δευτερόλεπτο αυτό που ζούσες.

Για να έρθει με τον “Κηπουρό” και να δυναμώσει κι άλλο η φωνή μας παρέα με τη δική του, νιώθοντας πως είσαι αλλού, μια αίσθηση που μόνο ο Παύλος Παυλίδης μπορεί να δημιουργήσει μοναδικά.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από τον “Χρόνο” ένα δυναμικό κομμάτι που με κέρδισε μουσικά λόγω της εξαιρετικής ενορχήστρωσης του για εκείνη μόνο τη βραδιά.

Ένιωθα πως η ενέργεια του Παύλου μας είχε αγκαλιάσει τόσο έντονα σε μια παράσταση που ήταν τολμηρή για εκείνον μιας και δεν το έχουμε συνηθίσει ήρεμο. Μια σύμπραξη, που μένει αξέχαστη, φτιάχνοντας παράλληλα τους καλύτερους οιωνούς για το δεύτερο μέρος που ακολουθούσε.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, επέστρεψε ο Παύλος μαζί με τον Ορέστη για να τραγουδήσει το “Grand Hotel” και να μας ευχαριστήσει λίγο αργότερα για την καταπληκτική ατμόσφαιρα, εκεί ένιωσα πως η καρδιά του χτυπάει τόσο δυνατά και ευτυχισμένα, ρίχνοντας τους ρυθμούς με την “Ήσυχη βροχή”, τη ροκ μελαγχολική νότα του setlist, για ν’ αποθεωθεί στο κλείσιμό της.

Έπειτα, ήρθε ο “Λαθρεπιβάτης” με τα βιολιά να δίνουν μια ζωντάνια στο κομμάτι, δένοντας το άψογα με την αγαπημένη “Μαίρη”, την οποία τραγουδήσαμε όλοι μαζί δυνατά, σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της πετυχημένης παράστασης.

Φτάνοντας σιγά σιγά προς το τέλος να και “Ο έρωτας”, το “Όλα όσα αγάπησα” το οποίο ξεχώρισα για τον άψογο συνδυασμό χορωδιακά με τις Fonέs, επιλέγοντας ως τελευταίο “Ένα μικρό πλεούμενο”, ένα τραγούδι που πάντα με συγκινεί, γνωρίζοντας και πάλι την αποθέωση, όχι γιατί έπρεπε αλλά γιατί το άξιζε στον απόλυτο βαθμό.

Φεύγοντας για λίγο μόνο, επέστρεψαν για το encore, με τη Μαρίνα Σάττι και το sampler της, η οποία διασκεύασε τη “Σιωπή” με ένα μαγικό τρόπο, μεταφέροντας μας σε ένα παραμυθένιο τόπο υποδυόμενη εκείνη την πιο γλυκιά νεράιδα, βάζοντας τον κερασάκι σε μια τόσο υπέροχη βραδιά. Για να συμπληρώσει ιδανικά με τη φωνή του, αμέσως μετά, ο Παύλος με το “Δεν είμαι από εδώ” και να ρίξει αυλαία με το “Περιμένω”, διακρίνοντας παντού γύρω μου, να φεύγουν χαμογελαστοί άνθρωποι, που για μένα αυτό είναι επιτυχία!

Δύο sold out συναυλίες και με μια τρίτη ν’ ακολουθεί στις 24 Μαρτίου, ο Παύλος Παυλίδης και οι συνεργάτες του κέρδισαν, κινούμενοι σε ένα διαφορετικό μουσικό μονοπάτι, που του ταιριάζει πιστεύω, γεμίζοντας τη ψυχή μας με γαλήνη, μουσική, στιγμές και εικόνες. Να τους δείτε και θα με θυμηθείτε νομίζω!!

Παίζουν οι μουσικοί:

Μαρίνα Σάττι: vocals (live loops)
Ορέστης Μπενέκας: keyboards, vocals
Αλέκος Βουλγαράκης: guitars

Aenaon 4tet της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
Γιώργος Μάνδυλας: βιολί
Βασίλης Σούκας: βιολί
Μάνος Γουβέλης: βιόλα
Αστέριος Πούφτης: βιολοντσέλο

Ενορχήστρωση εγχόρδων: Αλέξανδρος Τράμπας

Συμμετέχουν: Fonés

*Φωτογραφίες: Μιχάλης Τσεσμετζής


Ο Παύλος Παυλίδης για ένα ακόμη live στο Gazarte!