Σημείωμα για το έργο

Έμπνευση για το έργο αποτέλεσε η μαρτυρία ενός καλλιτέχνη για την απαξίωση και την έλλειψη κατανόησης του διαφορετικού, εναλλακτικού τρόπου σκέψης του, από γραφειοκράτες υπαλλήλους σε μια υπηρεσία, την οποία είχε ανάγκη ώστε να προχωρήσει μια προσωπική του υπόθεση. Περιγράφεται η σκληρή και άτεγκτη στάση του διευθυντή της υπηρεσίας, ο χλευασμός των υπαλλήλων ως προς τις καλλιτεχνικές του ιδέες, αλλά και η απόγνωση του ίδιου του καλλιτέχνη, που όσο και να προσπαθούσε δεν μπορούσε να βρει ανταπόκριση στις ανάγκες του.

Στη σκληρότητα και την αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων, βλέπει ο καλλιτέχνης έναν «άλλο κόσμο» και αυτό περιγράφεται στο πρώτο και το τρίτο μέρος του έργου. Ενώ στο δεύτερο μέρος διαφαίνεται μια συναισθηματική αλλαγή που φανερώνει την ελπίδα για δικαίωση, που προέκυψε από την εκ φύσεως ανάγκη του καλλιτέχνη να βρει τη θετική και αισιόδοξη άποψη της όλης κατάστασης.

Φάνης Αντωνόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι συνθέτης, πιανίστας και δάσκαλος μουσικής. Σπούδασε πιάνο στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας, από όπου πήρε το δίπλωμαπιάνου στην τάξη της Νίκης Πουλημένου. Σπούδασε σύνθεση και δ/νση ορχήστρας στο ωδείο Νέα Μελωδία, στην τάξη του συνθέτη και μαέστρου Φοίβου Παπαδόπουλου.

Οι συνθέσεις του αποτελούνται από συμφωνικά έργα για πλήρη ορχήστρα, έργα για ορχήστρα εγχόρδων, μουσική δωματίου με τρίο, ντουέτα, κουϊντέτα εγχόρδων και πνευστών, καθώς και σονάτες για πιάνο και σόλο όργανα. Επίσης έργα για μικτή χορωδία. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε αίθουσες της Αθήνας, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα συναυλιών Δημαρχείου Καισαριανής και άλλες. Συνθέσεις του επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί για την ηχητική πλαισίωση παραμυθιών, ταινιών μικρού μήκους, animation, καθώς και σε χορογραφίες σύγχρονου χορού.

Η ταινία μικρού μήκους “33 metersupon the ground”, της οποίας είχε την παραγωγή και τη μουσική επιμέλεια (πρωτότυπη δική του σύνθεση),διακρίθηκε και παρουσιάστηκε στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Χανιών το Νοέμβριο του 2020.

Γιάννης Καΐκης

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα και ζει στην Αθήνα. Διπωματούχος τρομπονιού στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου με καθηγητή τον Μ. Μιχαηλίδη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στην Χάγη με τον Pete Saunders και για 2 χρόνια στο Ωδείο Αθηνών το μεταδιπλωματικό τμήμα.

Είναι στέλεχος της μπάντας του Στρατού Ξηράς, της big band και jazz octet. Συμμετέχει σε συναυλίες για σόλο τρομπόνι, σύνολα Μουσικής Δωματίου, ηχογραφήσεις, μουσικό θέατρο. Είναι μέλος του “Duo Anasa” παίζοντας συνθέσεις από όλο τον κόσμο, αποκλειστικά για τρομπόνι και πιάνο. Διδάσκει στη σχολή της Φιλαρμονικής Λουτρακίου.

Μαριλίνα Τζελέπη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της σε ηλικία 5 ετών στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, (δίπλωμα πιάνου σε ηλικία 17 χρονών με τον Γιώργο Μάνεση). Κατέχει επίσης Bachelor in Music with Honors (Piano performance) απο το University of Indianapolis (Dean’s List/Honors), Master of Music (Piano performance) από το University of Florida, με πλήρη υποτροφία και πτυχία ανώτερων θεωρητικών, Αρμονίας και Αντίστιξης.

Η σολιστική καριέρα της, από την ηλικία των 14 ετών, περιλαμβάνει ρεσιτάλ σε διάφορα μέρη της Ευρώπης και Αμερικής, βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και ηχογραφήσεις για τηλεόραση, ραδιόφωνο και CD. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου, κορεπετίτορ και συνεργάτης του διεθνούς φήμης συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Τέλος, ασχολείται με το θέατρο ως συγγραφέας / ηθοποιός.

Παραγωγή: Subways Music – Σοφοκλής Σαπουνάς
Ηχογράφηση / Μίξη: Βαγγέλης Σαπουνάς – Subway Recording Studio
Εξώφυλλο, Executive Producer: Τζωρτζίνα Μερεντίτη
Φωτογραφία Εξωφύλλου: Μάριος Μπάνος