Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η ομάδα χορού Load παρουσιάζουν μία ανανεωμένη επανεκτέλεση του έργου «Ανασφάλλω» σε σύλληψη-σκηνοθεσία- χορογραφία του Τάσου Μπεκιάρη.

ANA-ΣΦAΛΛΩ: 1.Ανεγείρομαι εκ πτώσεως. 2.Αναρρώνυω (αναρρώνω). 3.Eπι Γυναικών: Παρεκτρέπομαι.

Ο στόχος του «Ανασφάλλω» revised είναι να αφυπνίσει υποσυνείδητα τον θεατή αναγνωρίζοντας  την έννοια της ανασφάλειας μέσα από το κοινωνικό περιβάλλον και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Η παράσταση καταπιάνεται με καίρια υπαρξιακά ζητήματα  όπως: η απόρριψη, η προσωπική ανεπάρκεια, η  επιβεβαίωση και η αναγνώριση του εαυτού μας μέσα από τα μάτια των άλλων και όλα αυτά μέσα από το πρίσμα των κοινωνικών αναταραχών. Επτά  προσωπικότητες τολμούν να απογυμνωθούν μπροστά στον «καθρέφτη» τους, αποδέχονται τον πραγματικό τους εαυτό και μετουσιώνουν τις ανθρώπινες αδυναμίες τους σε έκφραση και κίνηση.

Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Χορογραφία : Τάσος Μπεκιάρης
Σενάριο: Χριστίνα Μητροπούλου
Σχεδιασμός φώτων: Χριστίνα Καμμά
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σοφικίτης, Πέτρος Σοφικίτης

Ερμηνεύουν : Δημήτρης Αντωνόπουλος, Γαλήνη Γυρτάτου, Χριστίνα Μητροπούλου, Δάφνη Μπέκερ, Τάσος Μπεκιάρης, Αγγέλα Πατσέλη, Θεμιστοκλής Παυλής, Πάνος Τρουμπουνέλης

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 16 ετών

Διάρκεια παράστασης : 45’

Η ομάδα χορού Load δημιουργήθηκε το 2012 από τον Τάσο Μπεκιάρη. Σκοπός της είναι να προσεγγίσει την έννοια της λέξης χοροθέατρο από μια διαφορετική σκοπιά έχοντας ως βασικό μοχλό την αφηγηματικότητα της κίνησης και τα συναισθήματα που δημιουργεί αυτή στο θεατή. Καταπιάνεται με έννοιες της καθημερινότητας που προέρχονται από την παρατήρηση του συνόλου αλλά και του καθένα ξεχωριστά χωρίς απαραίτητο σκοπό την «κάθαρση» αλλά περισσότερο ελπίζοντας στην αφύπνιση σκέψεων και προβληματισμών.

Η πρώτη εκδοχή του έργου «Ανασφάλλω» παρουσιάστηκε στο θέατρο Αργώ τον Ιούνιο του 2013.