Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί το βιβλίο, Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Ναυτικοί, πειρατές και ο κόσμος της θάλασσας, 1700-1750 του Marcus Rediker σε μετάφραση του Κώστα Αντύπα.

Μια λαμπρή ανασύσταση του ναυτικού κόσμου του 18ου αιώνα μέσα από τον κοινωνικό και πολιτισμικό περίγυρο της αγγλοαμερικανικής ναυτιλίας και πειρατείας

Βραβείο John Hope Franklin της Ένωσης Αμερικανικών Σπουδών

Βραβείο Merle Curti για την Κοινωνική Ιστορία της Οργάνωσης Αμερικανών Ιστορικών

Οι ναύτες, οι καπετάνιοι και οι πειρατές είναι ρομαντικές ιστορικές φιγούρες που κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στη λαϊκή και μαζική κουλτούρα, ωστόσο μέχρι τώρα η ιστορική καταγραφή της τολμηρής ζωής τους έχει παραμεληθεί εντυπωσιακά. Ο Ρέντικερ ακολουθεί τους ναυτικούς και τα πλοία τους στις ταραγμένες εμπορικές διαδρομές τους και στα λιμάνια με τις πολυάνθρωπες «κοινωνίες της προκυμαίας» –των μπορντέλων και των μπυραριών, των καβγάδων και των φυλακών– ενώ συνθέτει μια υποβλητική εικόνα της ζωής τους στη θάλασσα, με τη βάναυση εργασία, τη σκληρή πειθαρχία, τις μαστιγώσεις και τους απαγχονισμούς. Η επικέντρωση του βιβλίου στην εμπειρία της θάλασσας φωτίζει την ευρύτερη ιστορική προέλαση του καπιταλισμού και την ανάπτυξη μιας διεθνούς εργατικής τάξης – επικά θέματα στενά συνδεδεμένα με την καθημερινή ζωή των κοινών θαλασσοπόρων.

 «Είμαι, από καταγωγή, Ουαλός, Σκωτσέζος, Ολλανδός και Τσερόκι. από ανατροφή, Νότιος. από γενιά, της Νέας Αριστεράς. από επιλογή, πολίτης του κόσμου»
 
Marcus Rediker, γεννήθηκε το 1951 στο Κεντάκυ των ΗΠΑ, από εργατική οικογένεια. Είναι καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, συγγραφέας και ακτιβιστής για ζητήματα ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Έργα του είναι: Between the Devil and the Deep Blue Sea: Merchant Seamen, Pirates, and the Anglo-American Maritime World, 1700–1750 (1987), Who Built America? Working People and the Nation’s Economy, Politics, Culture, and Society, τόμος 1 (1989), The Many-Headed Hydra: Sailors, Slaves, Commoners, and the Hidden History of the Revolutionary Atlantic (μαζί με τον Peter Linebaugh, 2000), Villains of All Nations: Atlantic Pirates in the Golden Age (2004), Many Middle Passages: Forced Migration and the Making of the Modern World (επιμ. μαζί με τις Emma Christopher και Cassandra Pybus, 2007), The Slave Ship: A Human History (2007), The Amistad Rebellion: An Atlantic Odyssey of Slavery and Freedom(2012).